Otoyol ve köprülerin satılacağı iddialarına Hazine Bakanlığından yalanlama geldi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Otoyol ve köprülerin satılacağı iddialarına Hazine Bakanlığından yalanlama geldi

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in önümüzdeki dönemde hidroelektrik santraller (HES), limanlar, otoyollar, köprüler ile arsa ve arazilerin özelleştirileceği yönünde açıklama yaptığı iddia edildi. Bakanlık, bu söylentilerin doğru olmadığını bildirdi. Bakan Şimşek'in bu yönde ifadelerinin bulunmadığı aktarıldı.

Bugün bir gazetede, 'Şimdi de otoyol ve köprüleri satacaklar' başlıklı bir haber yayımlandı. Haberde "İktidar, halkın daha uygun şartlarda kullandığı devlete ait otoyol ve köprüleri özelleştirecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) ait hidroelektrik santraller (HES) limanlar, otoyollar, köprüler ile arsa ve arazileri satacak" ifadeleri kullanıldı.

"GERÇEK OLMAYAN BU İFADELERİN ÜZERİNDEN YAPILAN ALGI OPERASYONU KABUL EDİLEMEZ"

Bu iddialara Hazine ve Maliye Bakanlığından yalanlama geldi. Yapılan açıklamada, 'satış' ifadesinin Bakan Şimşek'in değil, haberi yapan gazetenin yorumu olarak kullanıldığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Gerçek olmayan bu ifade üzerinden yapılan algı operasyonu kabul edilemez. Bakan Bey, TBMM'deki açıklamasında net bir şekilde Türkiye'nin özelleştirme programında halihazırda var olan ve hatta bazıları yıllardır bu kapsamda yer alan varlıklara atıfta bulunmuştur.

Bakan Şimşek 'Özelleştirme kapsamına yeni alınması planlanan herhangi bir varlık söz konusu değil' şeklinde konuşmuştur. Ayrıca Sayın Bakanımızın bu sözlerinde satış gibi bir açıklamasının olmadığı net olarak anlaşılmakta.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...