Son dakika haberi! Çanakkale'deki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Bir köy tedbir amacıyla boşaltılan Çanakkale'de, yağmurun etkisiyle alevler büyük ölçüde kontrol altına alındı. Muğla'nın Yatağan ilçesinde ve İzmir'de çıkan yangın da söndürüldü.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde ormanlık bir alan alevlere teslim oldu. Ilgardere mevkisinde henüz bilinmeyen bir neden çıkan yangının kontrol altına alınması için karadan ve havadan müdahale başlatıldı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bölgeye ekipler yönlendirildi, bir köy ise tedbir amacıyla boşaltıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde orman yangınının devam ettiği bölgeye gitti. 

ÇANAKKALE'DE YANGIN BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINDA

Orman Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Gelibolu'daki yangın, ekiplerimizin müdahaleleri ve bölgede başlayan yağmurla birlikte büyük ölçüde kontrol altına alınmıştır. Bölgede soğutma çalışmalarımız devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Son dakika haberi! Çanakkale'deki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı

Vali Aktaş ekiplerin müdahaleyi sürdürdüğünü, komşu illerden istenen takviye ekiplerin de bölgeye yaklaştığını söyledi. Orman Bölge Müdürlüğünün personeli, iş makineleri ve arazözleriyle, tüm imkanlarıyla sahada olduğunu belirten Aktaş, şöyle konuştu:

"Yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef hızla büyüyor. Rüzgar çok şiddetli, önlemeye çalışıyoruz. Sizin aracılığınızla vatandaşlarımızı uyarıyoruz, teyakkuzda olmalarını istiyoruz. Boşaltılan tek köy var. Pazarlı köyü tedbir amaçlı boşaltıldı. Jandarmamız da bölgede, çevrede güvenlik önlemi alıyor. İnşallah kısa sürede durdurmayı başarırız."

,

MUĞLA'DA ALEVLER SÖNDÜRÜLDÜ

Muğla'nın Yatağan ilçesinde ise ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı orman yangını çıktı. Bencik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü hava ve kara araçları ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında bir hektar ormanlık alan zarar gördü.

Son dakika haberi! Çanakkale'deki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı

İZMİR'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

İzmir'in Dikili ilçesinde yerleşim yerlerine yakın makilik bir alanda başlayan orman yangını sonrası bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Bergama, Aliağa ve Dikili’den takviye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bölgedeki kuvvetli rüzgar çalışmaları zorlandırsa da alevler, havadan ve karadan müdahale sonucu kotrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının ise ürdüğü kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...