Sosyal medyada algı operasyonuna 15 yıl hapis! Ümit Özdağ'ın dosyası ayrıldı

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:
Sosyal medyada algı operasyonuna 15 yıl hapis! Ümit Özdağ'ın dosyası ayrıldı

Gündem Haberleri  / TRT Haber

Sosyal medya platformlarında sığınmacı ve göçmenler üzerinden algı oluşturduğu gerekçesiyle aralarında Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın da bulunduğu 30 şüpheli hakkında iddianame tamamlandı. Savlılık şüphelilere 15'er yıla kadar hapis cezası isterken, Özdağ'ın dosyası soruşturma başladığında parlamenter sıfatının bulunması nedeniyle ayrıldı.

Sosyal medyada göçmenlere yönelik, ırkçı tutumlar ve nefret söylemleriyle algı operayonuna girişenlere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında ümit özdağ hakkında toplanan deliller, yapılan siber araştırma sonuçları ve dijital materyallerin incelenmesinin ardından hazırlanan iddianame kabul edildi.

NEFRET SÖYLEMİ NEDENİYLE ÖLDÜRÜLEN GÖÇMENE DİKKAT ÇEKİLDİ

İddianamede, nefret söyleminin özellikle göçmenlerin yoğun şekilde yaşadıkları bölgelerde yoğunlaştığına dikkat çekildi. Bu bölgelerde asılan ırkçı ve saldırgan yazı ve görsellerin birçok sosyal medya hesabından paylaşılarak yayıldığı belirtildi. 1 Eylül'de Adana'da başından vurularak öldürülen 27 yaşındaki yabancı uyruklu Mahmut D'nin bu paylaşımların kurbanı olduğu da ifade edildi. 

15'ER YIL HAPİS İSTEMİ

Şüphelilerin, "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

ÜMİT ÖZDAĞ'IN DOSYASI DİĞERLERİNDEN AYRILDI

Aynı soruşturmaya dahil edilen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkındaki dosya, suç tarihinde parlamenter sıfatının bulunması sebebiyle ayrıldı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...