Süre doldu, kritik eşik açıldı: Engel yok, F-16’lar geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Süre doldu, kritik eşik açıldı: Engel yok, F-16’lar geliyor

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD’nin Türkiye’ye F-16 satışına ilişkin Kongre’de yapılan inceleme ve itiraz süreci tamamlandı.

ABD yönetiminin 26 Ocak’ta Türkiye’ye F-16 satışına ilişkin Kongre’ye gönderdiği resmî bildirimin ardından yasal olarak belirlenen inceleme süreci, satışı durduracak engelleme olmadan tamamlandı. ABD Dışişleri Bakanlığının 26 Ocak’ta Kongre’ye gönderdiği resmî bildirimin ardından başlayan inceleme ve itiraz sürecinde sadece Kentucky Senatörü Rand Paul’ün Senato’ya sunduğu itiraz gündeme geldi. Paul’ün sunduğu tasarı Senato Dış İlişkiler Komitesine havale edilirken, burada tasarıya ilişkin herhangi bir işlem yapılmadı. Böylece ABD yönetiminin resmî bildiriminin ardından Kongre’deki 15 günlük süre önceki gece ABD saatiyle sona erdi ve ABD Silah İhracat Kontrol Yasası (AECA) uyarınca satışa ilişkin sürecin ilgili kurumlar arasında başlamasının önünde engel kalmadı.

FLAKE: ÖNEMLİ BİR ADIM

Bu arada ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Kongrenin Türkiye’nin 40 yeni ve 79 modernize edilmiş F-16 uçağı satın almasını onaylama kararının ileriye doğru atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi. Flake “Türkiye’nin F-16 filosu, NATO’nun gücü açısından hayati önem taşımakta, müttefiklerin gelecekte birlikte çalışabilirliğini teminat altına almaktadır” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...