Tarım Bakanı Kirişçi: Üretimde güzel günler bizi bekliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tarım Bakanı Kirişçi: Üretimde güzel günler bizi bekliyor

GÜNDEM Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tahıl koridorundan bugüne kadar 19,1 milyon ton gıdanın taşındığını açıkladı. Gübre fiyatlarının düştüğünü de aktaran Kirişçi, üretimde güzel günlerin geleceğini söyledi. Bakan Kirişçi, Altılı Masa'nın Ortak Mutabakat Metni'ne ise tepki gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ulucanlar Cezaevi Müzesi toplantı salonunda düzenlenen Ankara Şubesi 25. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Kirişci, tahıl koridoruyla ilgili bilgi verdi.

Bakan Kirişçi "Bu koridordan dün itibarıyla geçen toplam gemi sayısı 690 oldu. Tahıl başta olmak üzere taşınan gıda ürünleri miktarı 19,1 milyon tona ulaştı. Buradan aslan payını, savaşa alkış tutarakUkrayna’ya gaz veren Avrupa aldı. Tahıl ve gıdaların yüzde 53'ü Batı'ya gitti" dedi.

"GÜBRE FİYATLARI DÜŞTÜ, ÜRETİM MALİYETİ AZALACAK"

Gübre fiyatlarının gerilediğini aktaran Kirişçi "Bu durum sonrası üretim maliyetlerimiz inşallah aşağı düşecek. Üretimde güzel günler bizi bekliyor" yorumunda bulundu.

"ALTILI MASA'NIN MUTABAKAT'I ABUK SUBUK"

Vahit Kirişçi, Altılı Masa'nın hazırladığı Ortak Mutabakat Metni'ni de eleştirdi. Metinde bakanlıkla olan kısımların "abuk subuk" olduğunu vurgulayan Kirişçi "Allah'tan korkun" diye sitem etti. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğku ile DEVA Partisi lideri Ali Babacan'a da "AK Parti'den ayrıldınız ama burada olduğunuz zamanları unutmayın. Bu gerçekten ihanet. Serbest piyasa ekonomisine geçmişiz, taban fiyattan bahsediyorlar. Taban fiyatı, müdahale fiyatıdır. Bu karma ekonomik moddelerde olur. Artık Türkiye bunu terk etti. Biri de diyor ki 'Biz ürünlerin fiyatını önceden açıklayacağız.' Peki, soruyorum, ekmediğiniz veya ekip nasıl olacağını bilmediğiniz ürünlere nasıl fiyat biçeceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...