Yenilenen Bolu Dağı Tüneli bugün trafiğe açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yenilenen Bolu Dağı Tüneli bugün trafiğe açıldı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi - Anadolu Ajansı

Bolu Dağı Tüneli, yıl içinde heyelan nedeniyle bir süre trafiğe kapatılmıştı. Çalışmaların tamamlandığı tünel bugün yeniden hizmete açıldı.

Bolu Dağı Tüneli 46 gün süren yoğun çalışmalar sonucunda bugün yeniden hizmete girdi.

Yıl içinde heyelan sebebiyle trafiğe katılan tünel, yoğun çalışmalar sonucunda daha güçlü ve daha sağlam bir şekilde yeniden faaliyete geçti.

Yenilenen Bolu Dağı Tüneli bugün trafiğe açıldı

BOLU DAĞI TÜNELİ DAHA UZUN VE DAHA GÜVENLİ OLACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyolun Ankara istikametinde erişim sağlayan platformda, tünel portalı çelik konstrüksiyon olarak Ankara yönü tünel girişinin 90 metre uzatılarak, tünelin toplam uzunluğunun 3 bin 25 metreden 3 bin 115 metreye çıkartıldığını belirtti.

Yenilenen Bolu Dağı Tüneli bugün trafiğe açıldı

DEPREME KARŞI GÜÇLENDİRİLDİ

Bakan Uraloğlu, güzergahtaki viyadüklerin deprem riskine karşı sigorta kutulu genleşme derzleri ile donatıldığını belirtti.

Alınan yeni önlemlerle birlikte viyadüklerin olası bir deprem durumunda hasar görmesi riski minimize edildi. Ayrıca, derzlerin üzerine yapılan sıvı membran ve guss asfalt uygulaması ile yollar taş mastik asfalta hazır hale getirildi.

Yenilenen Bolu Dağı Tüneli bugün trafiğe açıldı

KONFOR SEVİYESİ ARTIRILDI

Çalışmalar sırasında, ağır yük taşıyan araçların neden olduğu yol oturmaları giderilerek, otoyolun genel konfor seviyesi yükseltildi. Ayrıca, güvenliğin artırılması amacıyla orta refüjdeki beton bariyerler 3 kilometre boyunca yenilendi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...