Zonguldak, Batman ve Diyarbakır'dan acı haber! Sel ve fırtına felaketinde 9 can kaybı var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Zonguldak, Batman ve Diyarbakır'dan acı haber! Sel ve fırtına felaketinde 9 can kaybı var

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, 12 kişinin bulunduğu ve limandan çıktıktan sonra mendireğe çarparak batan Kafkametler gemisinde görevli bir denizcinin cesedine ulaşıldı. Geri kalan 11 personel için çalışmalar sürerken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sel ve fırtınanın etkili olduğu Batman, Diyarbakır ve Zonguldak'a ilişkin 'Batman'da 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, Diyarbakır'da bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Sağanak ve fırtınada 9 can kaybımız var' açıklamasını yaptı.

Zonguldak'ta 12 kişinin bulunduğ, sağanak ve fırtına nedeniyle batan yük gemisinden acı haber geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde limandan çıktıktan sonra mendireğe çarparak batan Kafkametler gemisinde görevli bir denizcinin cesedine ulaşıldığını bildirdi.

Denizcilik Genel Müdürlüğünün X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, şu bilgi verildi:

"Karaya oturan ve iletişimin kesildiği Kafkametler gemisinde görevli bir denizcimizin naaşı kurtarma ekiplerince Ereğli sahilinde bulunmuştur. Batan gemideki diğer denizcilerimizi arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Denizcimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Başımız sağ olsun."

BAKAN YERLİKAYA: 9 CAN KAYBI VAR

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle iletişim kaybedilen Türk bayraklı gemi ve 11 kişilik mürettebatını arama çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, "Gemide bulunun 13 mürettebattan 1 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. 11 kayıp mürettabatla ilgili ekipleri hava koşullarının düzelmesiyle tekrar başladı. 797 arama kurtarmada görevli arkadaşlarımız var. Yoğun bir şekilde çalışmalar sürüyor. Temenniniz en kısa zamanda kayıp mürettebata ulaşmak." dedi.

Yerlikaya, "Batman'da 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, Diyarbakır'da bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Sağanak ve fırtınada 9 can kaybımız var." dedi.

Zonguldak, Batman ve Diyarbakır'dan acı haber! Sel ve fırtına felaketinde 9 can kaybı var

MÜRETTEBATIN LİSTESİ ORTAYA ÇIKTI

Kafkametler gemisinin mürettebatında Kaptan Cemal Turan, 2’nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta olduğu ortaya çıktı. Mürettebattan ise hala bir haber alınamadı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti, AFAD ekipleri, dalgıçlar, jandarma ve polis ekiplerinin katıldığı faaliyetlere 1 helikopter, 1 uçak ve 2 bot eşlik ediyor.Öte yandan belediye ekipleri, fırtına ve sağanaktan etkilenen ilçe merkezinde ve sahilde temizlik çalışması yapıyor. İş yerleri zarar gören vatandaşlar da kendi imkanlarıyla dükkanlarında su tahliyesi ve temizlik işlemlerini yürütüyor.

Zonguldak, Batman ve Diyarbakır'dan acı haber! Sel ve fırtına felaketinde 9 can kaybı var

BATMAN'DA KAYBOLAN 3 ÇOCUĞUN CESEDİNE ULAŞILDI

Batman'da etkili olan yağış nedeniyle su taşkınlarının yaşandığı Seyitler Mahallesi 3062’nci Sokak'ta Lalihan Güner (54), yanındaki 5 çocuk ile evinin önündeyken suya kapılarak sürüklendi. Çocuklardan 2’si bir yakını tarafından kurtarılırken, 3 çocuk akıntıya kapılarak gözden kayboldu.

İhbarla bölgeye sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), UMKE, AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Aramalarda Lalihan Güner’in cansız bedeni bulundu. Cenaze, otopsi için hastane morguna konuldu. Arama çalışmalarında, 3 çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Çocukların cansız bedenleri morga götürüldü.

BAKAN KOCA PAYLAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Batman’da yaşanan yoğun yağmur yağışı sonrası meydana gelen selde 4 kişinin öldüğünü duyurdu.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hayatını kaybeden dört vatandaşın yakınlarına başsağlığı dileyerek, “Tedavi altına alınan 3 kişiden biri taburcu edildi. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Olay yerine 10 ambulans ve 5 UMKE Timi görevlendirilmiştir. Allah benzer afetleri yaşatmasın. Acıları azaltmak için gerekli tüm imkanlarla Batman’dayız” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...