MEB tatil süresini azalttı mı? Okul süreleri uzadı mı? MEB ARA TATİL KARARI SON DAKİKA

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
MEB tatil süresini azalttı mı? Okul süreleri uzadı mı? MEB ARA TATİL KARARI SON DAKİKA

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tatil süresi kısalıyor mu, okul süresi artıyor mu, sorusu arama motorlarında sorgulandı. MEB ara tatil kararı gündeme bomba gibi düştü. Milli Eğitim Bakanlığı, kasım ve nisan aylarındaki birer haftalık ara tatil uygulamasını devam ettirme kararı aldı. Öte yandan eğitim süresinin artması planlanıyor. Çalışmalar başladı. MEB tatil süresini azalttı mı? Okul süreleri uzadı mı? MEB ARA TATİL KARARI SON DAKİKA...

MEB'den ara tatil kararı, araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tatil süresini azalttı mı, sorusu hız kazandı. Milyonlarca veli ve öğrencinin merakla beklediği ara tatil düzenlemesinde sona gelindi. MEB son dakika ara tatil kararı detayları haberimizde...

MEB TATİL SÜRESİNİ KISALTTI MI?

MEB tatil süreleri azalıyor. Eğitim süresi ise uzuyor. MEB değişiklik için kolları sıvadı. MEB 180 olan eğitim iş günü süresini yılda 200 gün okula gidecek şekilde ayarlamaya hazırlanıyor. Kasım ve nisan aylarındaki ara tatiller uygulanmaya devam edecek.Ancak Sabah gazetesinde yer alan habere göre MEB eğitim-öğretim yapılan iş günlerini uzatmak için bir çalışma hazırlığına girdi. 

EĞİTİM SÜRELERİ UZADI MI?

öğrenciler artık daha uzun süre okula gidecek. MEB eğitim-öğretim yapılan iş günlerini uzatmak için bir çalışma başlattı. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı, 9 Eylül 2024'te başlayacak. Toplam okul süresi yaz tatilinden kısılarak uzatılacak. Öğrenciler bir eğitim-öğretim dönemi içinde toplam 180 gün okula gidiyor. Fakat bu süre araya giren kar tatilleri, hava muhalefeti resmi tatiller, milli ve dini bayramlar ile en az 160 güne düşüyor. Eğitim ve öğretim iş gününün 200 güne çıkarılması için yaz tatili süresinden kısılması için MEB harekete geçti. 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında Tatil süresi kısalıyor, okul süresi artıyor.

 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...