Taylan Yıldız hangi parti? İBB Başkan Adayı Taylan Yıldız kimdir, vaatleri neler?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Taylan Yıldız hangi parti? İBB Başkan Adayı Taylan Yıldız kimdir, vaatleri neler?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerel seçim heyecanı sürüyor. Partiler hazırlıklarını tamamlarken, adaylar ise netleşmeye devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için de adaylıklar açıklandı. Peki, İYİ Parti'den istifa eden Taylan Yıldız hangi parti? İBB Başkan Adayı Taylan Yıldız kimdir, vaatleri neler?

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Vatandaşlar ise oy vereceği adayı sorgulanıyor.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi için de adaylıklar açıklandı. Peki, İYİ Parti'den istifa eden Taylan Yıldız hangi parti? İBB Başkan Adayı Taylan Yıldız kimdir, vaatleri neler?

TAYLAN YILDIZ HANGİ PARTİ?

İYİ Parti'den istifa eden Taylan Yıldız, Bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. İBB Bağımsız Başkan Adayı Taylan Yıldız seçim vaatlerini ise duyurdu. İBB Başkan Adayı Taylan Yıldız kimdir, vaatleri neler? İYİ Parti'den istifa edip İBB Bağımsız Başkan Adayı olan Taylan Yıldız, İstanbul için projelerini açıkladı. Peki, Taylan Yıldız, Bağımsız adaylığı neden seçti? Taylan Yıldız'ın İstanbullulara vaatleri ne? Genç istihdam için ne planlıyor?

Taylan Yıldız hangi parti? İBB Başkan Adayı Taylan Yıldız kimdir, vaatleri neler?

İBB Başkanlığı'na bağımsız aday olan "internetçi abi" Taylan Yıldız İYİ Parti’de bir dönem Genel Başkan Yardımcılığı görevi yaptı ve 2023 Haziranında partisinden istifa etti. Taylan Yıldız, sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adaylığı için bağımsız aday olduğunu açıkladı. Peki Yıldız'ın seçim çalışmaları nasıl gidiyor, İstanbullular adaylığını nasıl karşıladı? 

İBB BAŞKAN ADAYI TAYLAN YILDIZ KİMDİR?

BB Başkanlığı'na bağımsız aday Taylan Yıldız, 1980 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İlköğrenimini İzmir'de tamamladı. Hemen ardında İzmir Karşıyaka Anadolu Lisesi ve İzmir Fen Lisesi'nde okudu. Üniversite sınavında Türkiye 31'incisi oldu.Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'ni kazandı. Endüstri mühendisliği alanında Massachusetts Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. 2003 yılında Stanford Üniversitesinin işletme doktorasına kabul edildi. Doktora eğitimi sırasında Google firmasında yöneticilik görevini yürüttü. 2017 yılında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile tanışan Yıldız, partinin kuruluşunda görev aldı ve genel başkan yardımcısı oldu. 2019 Türkiye yerel seçimlerinde Millet İttifakını destekledi. 2024 yılında İBB bağımsız adayı oldu.

Taylan Yıldız hangi parti? İBB Başkan Adayı Taylan Yıldız kimdir, vaatleri neler?

İBB BAŞKAN ADAYI TAYLAN YILDIZ’IN VAATLERİ NELER?

Taylan Yıldız, TGRT Haber'de İstanbul için 

vaatlerini paylaştı. İstanbul'un kendi içinde bir ekosistemi olan  ve gençlerin içinden çıkmak istemeyeceği bir yer olacağını belirten Taylan Yıldız, gençlere istihdam edilebilecekleri becerileri sunacağını vurguladı.

TAYLAN YILDIZ'DAN DOLARLA MAAŞ SİSTEMİ VAADİ

Taylan Yıldız vaatlerini şöyle sıraladı. "Gençlere İstanbul'da oturup dünyanın her yerindeki şirketlerde yabancı şirketlerde dolarla maaş alabilecekleri sistem kuracağız. Onlara dijital becerileri vereceğiz. Bu kodlama olabilir, bu web sitesi yapma olabilir, bu sosyal medya yöneticiliği olabilir, bunun gibi işleri yapacaklar. Yurt dışındaki şirketleri biz Türkiye'deki gençlerle buluşacağız. Bağcılar'da oturacak çocuk Singapur'daki şirkette çalışacak ve dolarlar maaş alacak.

Taylan Yıldız hangi parti? İBB Başkan Adayı Taylan Yıldız kimdir, vaatleri neler?

SIĞINMACI SORUNUNUNA ÇÖZÜM SUNDU

"İstanbul Belediye Başkanlığı, hükümetle entegre şekilde yürütülmesi gerekiyor. İstanbul Belediyesi'nin hizmetleri yabancıya yüzde 25 daha pahalı olacak. Oradan kazanılan paralarla gençlere ve yaşlılara destek sunulacak. Bugün gençler sokakta zor yürüyor. Sığınmacıların neden olduğu sorun gerçekten çok büyük bir sorun"

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...