Yeni Merkez Bankası Başkanı kim oldu? SON DAKİKA! TCMB Başkanı Fatih Karahan kimdir, eski görevi neydi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yeni Merkez Bankası Başkanı kim oldu? SON DAKİKA! TCMB Başkanı Fatih Karahan kimdir, eski görevi neydi?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından vatandaşlar Yeni Merkez Bankası Başkanı kim oldu? TCMB Başkanı Fatih Karahan kimdir, eski görevi neydi? sorularını araştırdı. Merkez Bankası'nın yeni başkanı hakkında bilgiler...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı olan isim araştırılıyor. Hafize Gaye Erkan 2 Şubat günü istifa etti. Vatandaşlar ise Yeni Merkez Bankası Başkanı kim oldu? TCMB Başkanı Fatih Karahan kimdir, eski görevi neydi? sorularının cevabını araştırdı.

YENİ MERKEZ BANKASI BAŞKANI KİM OLDU?

Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu. Karar 3 Şubat günü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yeni Merkez Bankası Başkanı kim oldu? SON DAKİKA! TCMB Başkanı Fatih Karahan kimdir, eski görevi neydi?

FATİH KARAHAN KİMDİR?

1982 senesinde Eskişehir’de doğdu. 2006 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerini bitirdi. 2012 senesinde Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını almıştır.

Kariyerine 2012 senesinde New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar anılan kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yapmıştır. 

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışan Karahan, 2022’de Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022’de Amazon’da Başekonomist görevine atanmıştır.

Karahan, 3 Şubat günü Merkez Bankası Başkanlığı görevine atandı.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...