Faydası kabuğunda değil çekirdeğinde: Astıma iyi gelen baharatın yararlarını duyunca aktarlara koşacaksınız
Hayatın İçinden Haberleri / Haber Merkezi
Yemeklerde ve tatlılarda kullanılan hoş kokusu ile bilinen kakule baharatının astım sorununa iyi gelmesinin yanında başka yararları da var. Az bilinen ama değerli olan bu baharatı gelin yakından tanıyalım...
Güzel kokusu ile her yemeğe aroma veren kakule baharatı iştah açan bir baharat olarak biliniyor. Çay olarak doğru şekilde tüketildiğinde ise zayıflatma etkisi de gösteriyor. Kakule tohumunun içindeki nişasta ve yağlar metabolizmayı adeta canlandırıyor.
MİDE BULANTINIZ VARSA İKİ TUTAMI YETERLİ
Kakule baharatının en önemli faydası ise mide ağrısı ve sindirim sorunlarını rahatlatması olarak biliniyor. Bu baharatın yalnızca bir tutamı ise şiddetli mide bulantısını hafifletiyor. Gaz ve hazımsızlığa da iyi geldiği söylenen baharat ağız kokusuna da birebir... Yemekten sonra iki kakule çiğnediğiniz taktirde ağız kokusunu kısa sürede gideriyor.
Kakule tozu; astım, bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarına da iyi geliyor. Ayrıca kakuleyi çay yaparak tüketirseniz de boğazdaki ağrıyı ve soğuk algınlığını hafifletiyor.
KAKULEYİ ÇAY VE KAHVELERE EKLEYEBİLİRSİNİZ
Yemeklerde ve sütlü tatlılarda sıkça kullanılan bu bitkinin keskin ve hoş bir kokusu vardır. Çaydan kahveye kadar da birçok içecekte kendine yer bulmuştur. Çay karışımlarına katıldığı zaman çaya enfes ve ferah bir koku verir. Aynı zamanda kendine özgü çayı da demlenen bu bitkinin inanılmaz yararları olduğu söylenebilir.