Gazze’de sanat enkazda yapılıyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gazze’de sanat enkazda yapılıyor!

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in Gazze şeridine yıkımları devam ediyor. Kadın, çocuk ve yaşlı dinlemeden şehirleri bombalanıyor. Sanatçıları artık Gazze'de yıkılmış binaların üzerinde eserlerini işliyor.

MURAT ÖZTEKİN HABERİ-

İsrail bombardımanı altındaki Gazze'deki sanatçılar, eserlerini artık yıkılmış binalara işliyor... Filistinli fotoğrafçı ve ressam Belal Khaled de abluka altındaki Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah şehrinde İsrail hava kuvvetlerinin saldırılarında yıkılan bir binanın duvarına grafiti çizdi.

Gazze’de sanat enkazda yapılıyor! - 1. Resim

Enkaz altında hayatını kaybeden çocuklar ve onların yarım hayallerine dikkat çeken sanatçı Khaled, duvara Arapça “Gömülen hayaller” ifadesini yazdı. Bazı Filistinli çocuklar çizim yaparken Khaled’e yardım etti. Daha evvel genç ressam Emel Ebu es-Subh da resimlerini saldırılarda yıkılan Refah’taki bir evin enkazına çizmişti.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...