Seyyid Ahmet Arvasi'yi oğlu anlattı: Problemlerimizin reçetesini yıllar öncesinden yazmıştı

- Güncelleme:
Seyyid Ahmet Arvasi'yi oğlu anlattı: Problemlerimizin reçetesini yıllar öncesinden yazmıştı

Kültür - Sanat Haberleri

Seyyid Ahmet Arvasi, 34. vefat yıl dönümünde yâd ediliyor. Oğul Murat Arvasi, babası için “Her geçen gün yazdıklarının değeri daha çok anlaşılıyor” dedi.

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Türk İslam ülküsünün mimarı, sosyolog, eğitimci ve yazar Seyyid Ahmet Arvasi’nin vefatının ardından bugün tam 34 sene geçti… 1988 yılının soğuk bir 31 Aralık gecesinde, daktilosunun başında hayata gözlerini kapayan Arvasi; kaleme aldığı kitaplar, gazete makaleleri ve verdiği konferanslarla ardında binlerce seven bıraktı. Türkiye gazetesinde de yıllarca köşe yazarlığı yapan Seyyid Ahmet Arvasi, bugün çeşitli faaliyetlerle yâd edilecek. Arvasi için bu akşam saat 19.00’da Bursa Ulucami’de de TÜRKAV ve Bursa Ülkü Ocakları tarafından mevlit programı düzenlenecek.

Babasını anlatan oğul Murat Arvasi “Rahmetli babam her yönü ile örnek bir şahsiyetti. Ülkemizin hatta bütün İslâm âleminin ve dünyanın karşılaştığı güncel problemlerin reçetelerini ta o zamanlardan ilmi olarak çok güzel ortaya koymuştu. Yazdıklarının değeri, her geçen gün özellikle aydınlarımız ve yöneticilerimiz tarafından daha çok anlaşılıyor, cümle cümle hayata geçiriliyor. Babam, İslamiyeti öğrenmek ve yaşamak için Rafizi İran’a, Vehhabi Suudi Arabistan’a ihtiyacımızın olmadığını söylerdi. Şanlı ecdadımızın İslâmiyeti asırlarca en doğru şekilde günümüze kadar aktardığını belirtirdi. Reformistler gibi İslamiyeti kurtarma davası içine düşmenin çok tehlikeli yol olduğunu dile getirirdi. Asıl olanın İslamiyet ile kendimizi kurtarmaya bakmamızın gerektiğini sık sık tekrarlardı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...