Vegan sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova açlıktan hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Vegan sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova açlıktan hayatını kaybetti

MAGAZİN Haberleri

Zhanna Samsonova isimli sosyal medya fenomeni uzun zamandır vegan besleniyordu. Ünlü fenomen geçtiğimiz günlerde açlıktan hayatını kaybetti.

Zhanna Smasonova isimli sosyal medya fenomeni yıllardır tamamen çiğ vegan bir diyetle yaşıyordu. Sosyal medya hesabından sık sık yaptığı paylaşımlarla da beslenme şeklini anlatıyordu. Hatta Rus fenomen Instagram hesabından sürekli çiğ gıdaların tanıtımını yapıyordu. Zhanna, çeşitli platformlarında vegan beslenmeyi savunarak binlerce insanı bu beslenme şekline ikna etmeye çalışıyordu ve milyonlarca izleyiciye de ulaşmıştı. Zhanna D'Art olarak da tanınan fenomen, egzotik meyve diyeti nedeniyle hayatını kaybetti.

"ONU GÖRDÜĞÜMDE DEHŞETE KAPILDIM"

39 yaşındaki ünlü fenomenin 21 Temmuz'da Güneydoğu Asya turu sırasında tedavi gördüğü hastanede açlıktan vefat ettiği bildirildi. En az 10 yıldır tamamen çiğ vegan beslenen kadının arkadaşı onu şöyle anlattı:

"Birkaç ay önce Sri Lanka'dayken bacaklarından lenf sızan şişliklerle bitkin görünüyordu. Tedavi görmesi için onu evine gönderdiler. Ancak o yine kaçtı. Onu Phuket'te gördüğümde dehşete kapıldım."

Vegan sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova açlıktan hayatını kaybetti

UZUN ZAMANDIR MEYVE VE OTLARLA BESLENİYORDU

Üst komşusu ise "Bir kat yukarıda oturuyordum ve her gün sabah cansız bedenini bulmaktan korkuyordum. Onu tedavi olmaya ikna ettim ama başaramadı" ifadeleriyle ünlü fenomenin durumunun ne kadar kötü olduğundan bahsetti. 

Smasonova'nın uzun yıllardır sadece ayçiçeği çekirdeği filizleriyle, meyve ve otlardan yapılmış yemeklerle beslendiği iddia ediliyor.  Fenomenin annesi kızının ölüm sebebini kolera benzeri bir enfeksiyon olarak açıkladı. Ancak resmi ölüm nedeni henüz belli değil. 

Vegan sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova açlıktan hayatını kaybetti

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Azzu 1 Ağustos 2023 14:11

Abartmış!!!! Bununki diyet değil hastalık olmuş

Sonraki Haber Yükleniyor...