100 bin imzayı toplayan Muharrem İnce'den ilk açıklama: Her şey planladığımız gibi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
100 bin imzayı toplayan Muharrem İnce'den ilk açıklama:  Her şey planladığımız gibi

POLİTİKA Haberleri

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, 100 bin imzaya ulaşana ilk isim oldu. Böylelikle resmen cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem ince konuya ilişkin, "Her şey planladığımız gibi." dedi.

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmasının ardından Fatih Erbakan'ın adaylıktan çekilmesi sonrası 10'a düşen adaylar arasındaki imza mücadelesinde ilk gülen Muharrem İnce oldu. İnce, imzanın dördüncü gününde 100 bine ulaştı. Bu rakama ilk ulaşan aday olan İnce, "Her şey planladığımız gibi oldu. 1 saatlik gecikmemiz var." ifadelerini kullandı.

İMZA SÜRECİNDE SON GÜN 27 MART

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) "Cumhurbaşkanı Aday Gösterilme Durumu" ekranındaki verilere göre, İnce, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nde aday olabilmek için gerekli 100 bin imzayı aldı.

Türkiye genelindeki il ve ilçe seçim kurullarında cumhurbaşkanı adayı gösterilmek istenen 11 isim için imza süreci devam ediyor.

Seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen İnce 100 bin imzaya ulaşırken, YSK tarafından cumhurbaşkanı adaylık başvuruları kabul edilen Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal ve Yakup Türkal'ın imza süreci işlemleri devam ediyor.

Hafta sonu da devam edecek imza verme işlemi, 27 Mart Pazartesi günü saat 20.00'de sona erecek.

"TÜRKİYE'NİN DEMOKRASİ BELGESİ"

Muharrem İnce, parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Kendisi için imza atanlara teşekkür eden İnce, "Her türlü engellemeye baskıya iftiraya papuç bırakmadık. Ben imza verenleri kutluyorum ve diyorum ki o seçim kurulundan size verilen örneği saklayın. O Türkiye'nin demokrasi belgesidir." dedi.

İnce, ''İstesek ilk gün toplayabilirdik. İlk gün toplasaydık, AKP'liler yardım ediyor diyeceklerdi. Her şey planladığımız gibi oldu. 1 saatlik gecikmemiz var." dedi.

İşte adaylar ve saat 16.55 itibarıyla 100 bin imzada son durum:

Muharrem İnce: 100.348

Sinan Oğan: 58.212

Doğu Perinçek: 19.688

Yakup Türkal: 2.363

Erkan Trükten: 1.454

Tevfik Ahmet Özal: 969

İrfan Uzun: 627

Halil Murat Ünver: 351

Hilmi Özden: 286

Davut Turan: 92

100 BİN İMZA TOPLANINCA NE OLACAK?

Anayasanın 101. maddesine göre; cumhurbaşkanlığına, siyasi parti grupları, en son yapılan genel seçimlerde toplam geçerli oyların tek başına veya birlikte en az yüzde 5'ini almış olan siyasi partiler ile en az 100 bin seçmen aday gösterebiliyor.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...