Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Görüşmelerden zaten bir sonuç beklemiyorduk'

'Görüşmelerden zaten bir sonuç beklemiyorduk'

POLİTİKA Haberleri

“Ziyarete gelenler bizim muhatabımız değildi. O nedenle konuyu İbrahim Bey’e (Kalın) havale ettik.”

Yücel Kayaoğlu
ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’un çekilme kararının ardından Türkiye’ye gelen ABD heyeti ile görüşmemesini “Ziyarete gelenler bizim muhatabımız değildi. O nedenle konuyu İbrahim Bey’e (Kalın) havale ettik” şeklinde değerlendirdi. AK Parti’nin Salı günü yapılan MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’la birlikte gelen ABD heyetinin Türkiye ziyareti hakkında kısa bir değerlendirme yaptı. Edinilen bilgilere göre Erdoğan, “Zaten görüşmeden bir sonuç beklemiyorduk” dedi.

TAVRIMIZ DEĞİŞMEDİ
Erdoğan, Türkiye’nin Fırat’ın doğusu ile ilgili ısrarını sürdüreceğini belirterek, “Türkiye’nin tavrında bir değişiklik yok. Kararlılığımızı sürdüreceğiz, terör koridoruna izin vermeyeceğiz” diye konuştu. MKYK toplantısında söz alan bazı üyelerin de, Suriye’den çekilme konusunda ABD’de farklı görüşler olduğunu dile getirerek, “Yaşanan meseleler klasik ABD politika anlayışıyla, Trump’ın politika anlayışının farklılığından kaynaklanıyor. ABD’nin amacı, burada Kürt bölgesini kurtarmak” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...