Uruguay Dışişleri Bakanı Bonasso: ‘Türkiye’ye imrenerek bakıyoruz’

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Uruguay Dışişleri Bakanı Bonasso: ‘Türkiye’ye imrenerek bakıyoruz’

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo Bonasso, Uruguay ve Türkiye arasındaki ilişkilerin olumlu olduğunu belirterek, “Türkiye’nin sürekli gelişmekte olduğunu, büyümekte olduğunu görmek, imrenerek baktığımız noktalardan bir tanesi” dedi.

Uruguay ve Türkiye arasındaki Dışişleri Bakanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleşti. Bakan Bonasso, Büyükelçi Fernando Lopez Fabregat ve İstanbul Başkonsolosu Diego Perez Gomar ile birlikte, Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezini (LAMER) bünyesinde bulunduran Ankara Üniversitesine ziyarette bulundu.

“BURADA OLMAK ONUR VERİCİ”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile Türkiye-Uruguay ilişkileri ve eğitim alanında yapılabilecek iş birlikleri üzerine sohbet eden Bakan Bonasso, “Burada olmak onur verici ama beni daha da onurlandıran şey, burada Latin Amerika ile ilgili bir merkez olması. Latin Amerika tarihinin çalışıldığını bilmek bizi çok mutlu etti” dedi. Yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu vurgulayan Bonasso, LAMER’in bu çalışmalarla ilişkilerin gelişmesine ve zenginleşmesine vesile olduğunu belirtti.

Uruguay Dışişleri Bakanı Bonasso: ‘Türkiye’ye imrenerek bakıyoruz’

“TÜRKİYE’YE İMRENEREK BAKIYORUZ”

Uruguay’da Türkiye’ye karşı çok olumlu bir yaklaşım olduğunun altını çizen Bonasso, şunları kaydetti: “Türkiye’nin sürekli gelişmekte olduğunu, büyümekte olduğunu görmek imrenerek baktığımız noktalardan bir tanesi. Bizim de bugün burada olma sebebimiz zaten tesadüfi değil; ilişkilerimizi derinleştirme ve geliştirme amacını taşıyor. Burada hem Dışişleri Bakanı hem de Ticaret Bakanı ile yapacağımız toplantılar bizim için çok önemli.”

“EN İYİ FAKÜLTELER BİZDE”

Ankara Üniversitesinin Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olduğunu kaydeden Ünüvar, “Sadece sayısal anlamda değil, nitelik anlamında da en önde gelen üniversitelerden biri. En iyi fakülteler bizde. Çoğu Türkiye’de ilk kez kurulan fakülteler. Ayrıca, diğer üniversitelerde bulunmayan bir merkezimiz var; Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi. Latin Amerika’daki 14 ülkeyle de çok yakın bir irtibatımız var. Orada Latin Amerika ülkeleri için önemli şahsiyetlerin büstleri var. Onların sadece bu ülkeyle alakalı şahsiyetler olduğunu düşünmüyoruz, onlar Türkiye ile ilgili ülkeler arasındaki köprü vazifesini de görüyor” ifadelerini kullandı.

Uruguay Dışişleri Bakanı Bonasso: ‘Türkiye’ye imrenerek bakıyoruz’

“EĞİTİM KURUMLARI ARASINDA MUTLAKA İŞ BİRLİĞİ YAPMAK LAZIM”

Ülkelerin mutlaka eğitim alanında birbirleriyle iş birliği yapması gerektiğini dile getiren Ünüvar, “LAMER olmasa muhtemelen Sayın Bakan burayı ziyaret etmezdi. Bu eğitim kurumu, bakanın programına Ankara Üniversitesini de dahil etti. Onun için eğitim kurumları arasında mutlaka iş birliği yapmak lazım. Uygun eşleştirmeyi yapıp Uruguay’ın en önemli üniversitesi ile Ankara Üniversitesi arasında bir iş birliği protokolü yapabiliriz” diye konuştu. Rektör Ünüvar, konuk bakana, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaşananları kaleme aldığı, 9 farklı dilde yayımlanan “Gazi Meclis’te O Gece” kitabını hediye etti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...