AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Erdoğan'ı aradı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Erdoğan'ı aradı

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı'na Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği doğrultusunda somut gündemle temasların artırılması gerektiğini söyledi.

28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin İkinci turundan Recep Tayyip Erdoğan %52,16 oy oranı ile zaferle çıktı. Yeniden Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'a tebrikler gelmeye devam ediyor. Son olarak Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Erdoğan'ı aradı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, AB Konseyi Başkanı Michel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak, yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

ERDOĞAN'DAN AB ÜYELİĞİ VURGUSU

Bölgesel konuların da değerlendirildiği görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa açısından büyük stratejik değeri olan Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği doğrultusunda somut ve olumlu bir gündemle temasları tüm seviyelerde artırmak gerektiğini ifade etti.

VİZE KONUSUNDA YAŞANAN AKSAKLIKLAR DA GÜNDEMDE YER ALDI

Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, vize serbestisinin sağlanması, göçün idaresi ve terörle mücadele alanlarında işbirliğinin önemini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'ye gösterilecek adil muamele ve tam üyelik perspektifinin desteklenmesinin, ilişkilerde yeni ufukların açılmasını temin edeceğini belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...