Ahmet Davutoğlu'ndan ittifak açıklaması: Bununla yaşamak durumundayız

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Ahmet Davutoğlu'ndan ittifak açıklaması: Bununla yaşamak durumundayız

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

CHP listelerinden Meclis'e giren Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'ndan Millet İttifakı'nın durumuna ilişkin açıklama geldi. Davutoğlu, "Üzülerek söylüyorum, Millet İttifakı dağılmış görünüyor. Bununla yaşamak durumundayız" dedi.

YAZAR: SEVDA KILIÇ - Genel seçimlerin yankıları devam ederken, partiler bu defa yerel seçimler için harekete geçti. Seçime CHP listelerinden giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti toplam 38 milletvekilini Meclis'e gönderdi. Yenilginin ardından 3 parti, çıkardıkları vekillerle CHP'den ayrılmaya karar verdi. 

İTTİFAK ORTAKLARINDAN AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE GELDİ

Genel seçimlerden yenilgiyle ayrılan 'Millet İttifakı' ortaklarından 'ittifak dağıldı' açıklamaları peş peşe geldi. İYİ Parti ve CHP'den gelen 'Milleti İttifakı bitti' açıklamalarına bir yenisi de Gelecek Partisi'nden geldi.  Parti lideri Ahmet Davutoğlu Halk TV'de katıldığı canlı yayında 'Millet İttifakının' akıbetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"MİLLET İTTİFAKI ARTIK YOK"

Ahmet Davutoğlu, katıldığı programda "Millet İttifakı artık yok" şeklinde bir açıklamada bulundu. Davutoğlu'nun ittifakın dağılmasına ilişkin ifadeleri; İlk defa bu tabiri kullanacağım ve üzülerek söylüyorum. Millet İttifakı dağılmış görünüyor.  Akşener ve birçok lider bunu vurguladığı için ortada bir realite var. Bu realiteyi kabul etmek ve bununla yaşamak durumundayız.

"MUHAFAZAKAR SEÇMENİ İKNA EDEMEDİK"

Genel seçimlerdeki yenilgiye ilişkin değerlendirmede de bulunan Davutoğlu, "Muhafazakar seçmeni ikna edemedik" dedi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...