AK Parti yerel seçimlere odaklandı: İşte İstanbul ve Ankara için konuşulan isimler

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

AK Parti, önümüzdeki sene yapılacak olan yerel seçimlerin hazırlıklarına başladı. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri için kulislerde konuşulan isimler dikkat çekerken, CHP’de ise İmamoğlu’na karşı öne çıkan isim Sarıgül oldu. İşte Ankara kulislerinde konuşulan iddialar… 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olarak gösterdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçilen ve milletvekili seçiminde ise Meclis'e 267 vekil sokan AK Parti, yerel seçim çalışmalarına şimdiden başladı. 31 Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimlerde özellikle 11 büyükşehire ağırlık vermesi beklenen AK Parti'de, kulislerde bazı isimler ise ön plana çıkıyor.

AK Parti, özellikle son yerel seçimlerde kaybettiği İstanbul ve Ankara'ya odaklanmış durumda. CHP ise Ankara ve İstanbul'u kaybetmeme telaşında. Seçimlere yarım yıldan fazla bir süre olmasına rağmen çalışmalara başlayan AK Parti'de öne çıkan isimleri TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan paylaştı...

SOYLU VE KURUM ÖN PLANDA

Son yerel seçimlere AK Parti’nin yanlış adaylarla girdiğine dikkat çeken Sözcan, "AK Parti içinde bunun sıkı bir muhakemesi yapılıyor.  Aynı şey CHP açısından da geçerli, doğru adaylarla yola çıkılmalı. Vatandaş Mart 2024’te tek tek seçenekleri ortaya koyacaktır" dedi.

AK Parti’de bazı eski bakanların isminin ön plana çıktığını belirten Sözcan, "Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un adı İstanbul Belediye Başkanlığına, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun adı ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına geçiyor. Murat Kurum ayrıca Ankaralı, Ankara’dan da aday yapılabilir. Yaptığı işlerle sevilen, sayılan, bilinen bir isim. Ankara’da milliyetçi oylar belirleyici, farklı adaylar da olabilir" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NA KARŞI SARIGÜL KARTI

CHP kanadında yerel seçimler için adı geçenleri de değerlendiren Sözcan, şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun tekrar aday olmasını istiyor. Ancak Mustafa Sarıgül’ü karşısında tutuyor. İmamoğlu aday olmazsa Sarıgül kartı öne çıkacak." (Kaynak: TGRT Haber)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...