Konu komşu kıskandırır: Ağızda dağılan ıslak kurabiye tarifini mutlaka deneyin

Çay saati için farklı bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Size ağızda dağılan ıslak kurabiye yapmanızı tavsiye ediyoruz. Misafirlerinizin severek yiyeceği bu tarif çocuklarınızın da vazgeçilmezi olacak. İşte ıslak kurabiye tarifi için malzemeler ve hazırlanışı…
Herkesin bayılarak yediği ıslak kurabiyeyi evde hazırlamaya ne dersiniz? Tadı brownie’yi andıran bu lezzet vazgeçilmeziniz olmaya aday. Üstelik yapımı çok pratik. Kakaolu kurabiyenin şerbetle buluşmasıyla ortaya çıkan ıslak kurabiyenin tarifi hemen aşağıda…
ISLAK KURABİYE İÇİN MALZEMELER
125 gram margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker
ISLAK KURABİYENİN HAZIRLANIŞI
Islak kurabiyenin hazırlanışına şerbeti ile başlayalım. Bunun için 2 çay bardağı şeker ve 2 çay bardağı suyu ara sıra karıştırarak küçük bir tencerede kaynatın. Ilınması için kenara alın.
Yoğurma kabına oda ısısında bekletilen tereyağı alın. Üzerine yumurtaları kırın, şeker ve sıvı yağ ekleyin. Daha sonra tüm katı malzemeleri ekleyip hamuru yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Kurabiyeyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Kurabiyeler sıcakken ılık olan şerbeti üzerine gezdirin.
Tatlınız birkaç saat dinlendikten sonra dilerseniz Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.