YSK, Isparta ve Çorum için kararını verdi: Oylar yeniden sayılmayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YSK, Isparta ve Çorum için kararını verdi: Oylar yeniden sayılmayacak

Politika Haberleri

YSK, Isparta'nın Aksu ve Çorum'un Uğurludağ ilçelerinde oyların yeniden sayılması taleplerini reddetti. Aksu'da 1 oy fark, Uğurludağ'da 13 oy farkıyla AK Parti adayları başkanlık koltuğuna oturmuştu.

Seçimlerde kıyasıya yarışın sürdüğü yerlerden ikisi de Çorum'un Uğurludağ ilçesi ile Isparta'nın Aksu ilçesi oldu. Uğurludağ'da AK Parti ve MHP'nin adayları karşı karşıya gelmiş seçimin kazananı AK Parti'nin adayı Remzi Torun olmuştu. 

Remzi Torun rakibi Zeki İpek'i 13 oyla geçti. 

Isparta da ise 'bir oy bir oydur' sloganı bir kez daha anlam kazandı. Aksu ilçesinde AK Parti'li Veli Kahraman 1 oy farkla CHP'nin adayı Mehmet Çetin'i geçti. 

İTİRAZ EDİLDİ

Kıl payı farkların olduğu seçimler için itirazlar da gecikmedi. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) CHP'nin Isparta'nın Aksu, MHP'nin ise Çorum'un Uğurludağ ilçesinde belediye başkanlığı seçimlerinde oyların yeniden sayılmasına ilişkin kararlara yapılan itirazları görüştü. 

TALEPLER REDDEDİLDİ

Kurul, her iki talebi de yerinde görmeyerek reddetti.

YSK, yayın yasağını delenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...