Ekim ayında saç dökülmesi artar

Ekim ayında saç dökülmesi artar

SAĞLIK Haberleri

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Lütfiye Derya İnal, ' Eylül-ekim gibi sonbahar aylarında saçlar daha fazla dökülür, bu dönemi ise mevsimsel olarak adlandırıyoruz. Fazla endişe etmeyin” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Normal bir insanda saçların yaklaşık yüzde 90’ı büyüme evresindeyken, yüzde 10’unun ise dinlenme evresinde olduğunu ve saçların dinlenme evresinde döküldüğünü ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Lütfiye Derya İnal, “100-150 saç teli dökülür ve yerine yenisi çıkar. Yastığınızda banyoda tarağınızda normaldekinden daha fazla saç telini görüyorsanız ve bu dönem 2 ayı geçiyorsa saç dökülmeniz artmış demektir. Eylül-ekim gibi sonbahar aylarında saçlar daha fazla dökülür, bu dönemi ise mevsimsel olarak adlandırıyoruz. Fazla endişe etmeyin” dedi. Bunun dışında uzun süren ateşli hastalıklar ve ciddi ameliyatlar gibi metabolik stres durumlarında da saç dökülmesinin arttığına işaret eden Dr. İnal, “Demir eksikliği anemisi ve tiroid problemleri de saç dökülmelerinde en sık gördüğümüz sebeplerden biridir. Saç dokusunun yüzde 80’i keratin denilen proteinden oluşur. Bu sebeple protein eksikliklerinde, kilo kayıplarında, düşük kalorili diyetlerde (günlük 1000 kcal altındaki diyetler) sağlıklı saç dokusunun oluşması için gereken protein sağlanamaz. Saçlar cansızlaşır, matlaşır ve nihayetinde dökülür” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...