Soğuk kış günlerinde ısıtan besinler

Soğuk kış  günlerinde  ısıtan besinler

SAĞLIK Haberleri

Kış günlerinde vücut sıcaklığının düşmesiyle bağışıklık sisteminin daha yavaş çalışacağını söyleyen diyetisyen Cansu Arslan “Doğru yiyeceklerle hem bağışıklık sistemini daha iyi çalıştırmak hem de vücut sıcaklığını yükseltmek mümkün” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Yumurtayı karabiber ile tüketin: Yumurta iyi bir protein, A vitamini, D vitamini ve demir kaynağıdır. Yumurtayı bol yeşillikle birlikte ve özellikle üzerine karabiber atarak tüketmek gerekir. Çünkü karabiberin içerisindeki ‘piperin’ vücut sıcaklığını arttırmaya yardımcı bir maddedir.
Keçiboynuzu pekmezi: Vücuda ısı ve direnç kazandırmada daha yardımcı olur. Beslenmemize uygun olarak günlük bir yemek kaşığı kullanılması yeterlidir.
Kestane: İki üç tanesi yaklaşık 100 kaloriye denk gelir. Porsiyon kontrolü yaparak vücuda enerji sağlanması adına sıcaklığı arttırmak adına tüketilebilir.
Salep: Sütle birleşince iyi bir protein, kalsiyum kaynağı olan sütün ısı vermesi için zencefil ya da toz tarçın eklemek gerekir.
Kırmızı pancar: Kırmızı rengini veren güçlü antioksidan içeren iyi bir enerji kaynağı. Bir tanesi yaklaşık 30-40 kalori olan kırmızı pancarı salatalarda kullanılabilir. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...