Nikotin, bağışıklığı saldırganlaştırıyor

Nikotin, bağışıklığı saldırganlaştırıyor

SAĞLIK Haberleri

Nikotin, iltihap üretimini tetikliyor ve bu durumla sürekli savaş hâlinde olan bağışıklık sistemi kendi vücut hücrelerine saldırıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın başkanlığındaki Türk bilim insanları, nikotinin bağışıklık sisteminin "kafasını karıştırdığını" ve "saldırganlaştırdığını" ispatladı. Nikotinin sindirim kanalına özellikle de mideye etkilerini inceleyen ekip, nikotin verilen sıçanların kanser, diyabet, kalp, tansiyon gibi birçok kronik hastalıklığa açık hâle geldiği ortaya koydu. Vücuda giren nikotin iltihap üretimini tetikliyor ve bu durumla sürekli savaş hâlinde olan bağışıklık sistemi agresifleşerek ve kendi vücut hücrelerine saldırabiliyor. Prof. Dr. Harzadın “Nikotinin olumsuz etkilerini biliyorduk ama mekanizmasını bilmiyorduk. Kafası karışmış sinirli bir bağışıklık sistemi her şeye saldırır. Kendi vücut hücrelerini tanımayıp saldırabilir” dedi. AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...