HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sağlık Bakanlığı hizmeti evlere taşıdı: Doktor kapınıza geldi

Düzenleyen:
Sağlık Bakanlığı hizmeti evlere taşıdı: Doktor kapınıza geldi
Neşra Durmaz, Sağlık Bakanlığı, Haber

SAĞLIK Haberleri

Son sekiz senede 1 milyon 740 bin vatandaşa evde sağlık hizmeti verildi. Bu imkân, özellikle zor durumda olanların yüzünü güldürdü

NEŞRA DURMAZ

Hastalıkları sebebiyle sağlık hizmetine gereksinimi olan kimsesiz, engelli, yaşlı, yatağa bağımlı, felçli, kanser hastası ve palyatif bakım gerektiren vatandaşlar sağlık hizmetinden evlerinde faydalanabiliyor. Bu kişilerin, muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon işlemleri evlerinde yapılıyor. Ücretsiz olarak sunulan sağlık hizmetinden kaza geçiren ve kısa süreli hemşire bakımına ihtiyacı olanlar da yaralanabilirken kişilerin ilaç yazdırmak için aile hekimliğine gitmelerine de gerek kalmıyor.
Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2012’den bu güne kadar 1 milyon 740 bin kişi evde sağlık hizmetinden faydalandı. Hâlâ 521 bin hasta evinde tedavi görürken gelecek sene bu sayının 540 bine çıkması hedeflendi. Hizmetten faydalananların çoğunluğunu nörolojik hastalık grupları oluşturdu. Genellikle 65 yaş ve üzeri kişiler bu imkândan yararlandı. Ayrıca önümüzdeki süreçte evde sağlık hizmeti kırsal bölgelerde de yaygınlaştırılacak. Yaşlılara yönelik sağlık takipleri gerçekleştirilerek yaşla birlikte artan hastalıklara ilişkin koruyucu ve tedavi edici hizmetler güçlendirilecek. Geriatri (yaşlılık bilimi) ve palyatif bakım hizmetleri sunan merkezleri ile geriatri uzman hekim sayısı artırılacak.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...