Çocukların kalbi ve zekâsı için balık yağı

Çocukların kalbi ve zekâsı için balık yağı

SAĞLIK Haberleri

Balık yağında bulunan Omega-3 yağ asitlerinden DHA ve EPA’nın çocuk gelişiminde önemli bir rol oynadığını vurgulayan uzmanlar, insan vücudunda üretilemeyen bu vitaminlerin gıda takviyeleri ile alınması gerektiğini belirtiyorlar.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bu noktada da çocukların ihtiyaç duyduğu üçlüyü karşılayabilmeleri için balık yağı kullanılması gerektiğini söyleyen İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Pediatrik İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayper Somer; “Balık yağının içinde bulunan Omega-3 yağ asitleri ile EPA ve DHA, insan vücudunda birçok temel işlevi olan çoklu doymamış yağ asitleridir. EPA ve DHA, kalbin normal fonksiyonuna katkıda bulunurken DHA, normal beyin fonksiyonlarının ve normal görme kabiliyetinin korunmasına katkı sağlar. Dolayısıyla gelişim çağındaki çocuklar için olmazsa olmazdır. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) 2–18 yaş arasında çocuklar için günlük 250 mg EPA+DHA miktarında Omega-3 alınmasını tavsiye ediyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...