Ramazanı çekirdek ailenizle geçirin

Ramazanı çekirdek ailenizle geçirin

SAĞLIK Haberleri

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Balık, ramazan süresince Covid-19 bulaşısının önlenmesi için iftar ve sahurun çekirdek aileyle yapılması ve ev içi ziyaretlerden kaçınılması gerektiğini belirterek "Vatandaş kendisine kırmızı alarm vermeli, kendi tam kapanmasına başlamalıdır" dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Acil ve gerekli olmadıkça ramazan boyunca kalabalıktan kaçınılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Balık "İftar ve sahur çok değerli ve önemlidir. Ramazan, herkesin bir araya geldiği, paylaşımın arttığı bir dönemdir. Ancak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şartlar tamamen farklı, küresel bir salgın yaşıyoruz ve ülkemizde şu an hastalık zirve noktasında. Her zamankinden çok daha dikkatli olmamız gerekiyor" uyarısında bulundu. Prof. Dr. Balık, aşılı kişilerin de virüsü alma ve başkasına bulaştırma ihtimali olduğunu vurgulayarak aşı yaptıran herkesin yine maske ve mesafe kuralına uyması ve kalabalıktan kaçınması gerektiğini bildirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...