İnciri kabuğuyla birlikte tüketin
Düzenleyen:
Sinem Eryılmaz
SAĞLIK Haberleri
İncirin kabuk kısmı antioksidan olarak bilinen polifenoller ve antosiyaninlerden zengindir.
ZİYNETİ KOCABIYIK
Bu bileşikler vücudumuzdaki oksidan moleküllerini etkisiz hâle getirerek kanserli hücre oluşumunu önleyebiliyor, cilt yapısını güçlendirerek yaşlanma karşıtı etki oluşturuyor. Ayrıca kabuk kısmı lif içerdiği için vücuttan fazla kolesterolün atılımını da sağlıyor. Bu önemli faydaları sebebiyle inciri kabuğuyla birlikte tüketin. Ancak dikkat! Tarım ilacı kalıntılarından ve maruz kaldığı diğer dış etkenler ile mikroplardan iyice arındırmak için incirin kabuğunu iyi yıkamayı asla ihmal etmeyin.