Su içmek için susamayı beklemeyin

Su içmek için susamayı beklemeyin

SAĞLIK Haberleri

Yaz aylarında vücudun su ihtiyacının arttığını söyleyen Dr. Ayça Serap Çakır, "Susamayı beklemeden günde 2-3 litre su tüketilmeli" uyarısında bulundu.

Sıcakların artması ile birlikte vücudun su ihtiyacının da arttığını söyleyen iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Serap Çakır “Sıcak havalarda vücudumuz terleme, sık idrara çıkma, solunumla normalden çok daha fazla su kaybı yaşar. Su kaybının artması sonucu, halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk, tansiyon dengesizliği, kalp hastalıkları, elektrolit kaybı gibi tablolar görülebilir” dedi. Aşırı sıcak ve nemli havanın özellikle kalp-damar, tansiyon, diyabet gibi kronik rahatsızlıklar yaşayan kişiler başta olmak üzere yaşlılar ve çocuklar için risk taşıdığını vurgulayan Uzm. Dr. Çakır, yeterli sıvı alınmadığında yorgunluk, hâlsizlik, bulantı, kusma, idrarda koyulaşma, cilt kuruluğu, kabızlık ve tansiyon dengesizliği gibi tabloların ortaya çıkabileceğini söyledi. Dr. Çakır “Susamayı beklemeden günde 2-3 litre arası su mutlaka tüketin” uyarısında bulundu. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...