Kalbinizi sıcak havadan koruyun

Kalbinizi  sıcak havadan  koruyun

SAĞLIK Haberleri

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte kalp krizi riskinin artabileceğine dikkat çeken uzmanlar “Aşırı sıcak hava kalp ve dolaşım sistemi üzerine ek yük getirir. Kalp hastalığınız varsa günün sıcak saatlerinde dışarı çıkmayın, vücuttaki sıvı kaybını telafi edin” uyarısında bulunuyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Terlemeyle birlikte vücuttan atılan sıvı, tuz ve minerallerin kan basıncını düşürdüğünü, kalp atımında artışa yol açtığını söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, kalbin yükünü hafifletmek için bu kaybın mutlaka yerine konması gerektiğini belirterek "Özellikle kalp damar hastalığınız varsa göğüs ağrısı şikâyetlerinizde artış görülebilir. Çünkü sıcak hava aktiviteler esnasında kalbin iş yükünü daha fazla artırır ve oksijen ihtiyacı ortaya çıkar. Bu artış da kalp krizini tetikleyebilir. Doktorunuz size kalp yetmezliği sebebiyle sıvı alımından kaçınmanız gerektiğini belirtmişse kendisiyle görüşerek ilaçlarınızın düzenlenmesi ve gözden geçirilmesini talep ediniz. Kalp yetmezliği için özellikle idrar söktürücü, tansiyon düşürücü, kalp hızını etkileyen, kanı sulandıran ilaç kullanıyorsanız, baş dönmesi sersemlik hissi yaşıyorsanız mevcut ilaçların aynı dozları yaz aylarında nabız ve tansiyonda dalgalanmalara yol açabilir ve ilaç dozlarının ayarlanması için doktorunuzla görüşmelisiniz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...