Çocuklarda 'Uzun Covid' kısa sürüyor

Çocuklarda 'Uzun Covid' kısa sürüyor

SAĞLIK Haberleri

Covid enfeksiyonlarından sonra sağlık sistemlerinin başına dert olan “Uzun Covid” belirtilerinin çocuklarda daha az görüldüğü ortaya çıktı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Araştırmalar, koronavirüse yakalanan çocukların nadiren uzun vadeli belirtiler yaşadıklarını ve çoğunun bir haftadan kısa sürede iyileştiğini gösteriyor. Lancet Child and Adolescent Health dergisinde yayınlanan çalışmaya göre ortalama olarak, 12 ila 17 yaşlarındaki çocukların iyileşmesi bir hafta alırken, daha küçük çocuklar için hastalık beş gün sürdü. Çalışma her 20 çocuktan birinden daha azının dört hafta veya daha uzun süredir semptomlar yaşadığı ve her 50 kişiden birinin sekiz haftadan uzun süredir semptomları olduğunu gösterdi.  Bildirilen en yaygın semptomlar baş ağrısı ve yorgunluktu. Diğerleri arasında boğaz ağrısı ve koku kaybı vardı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...