Uykunun azı da çoğu da Alzheimer riskini artırıyor

Düzenleyen:
Uykunun azı da çoğu da Alzheimer riskini artırıyor

SAĞLIK Haberleri

Stanford Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, günde 6 saatten daha az, 9 saatten fazla uyuyan kişilerin beyin fonksiyonlarında bozulma riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

ABD, Kanada, Avustralya ve Japonya'dan ortalama yaşı 71 olan yaklaşık 4.500 kişinin incelendiği çalışma, beyindeki Alzheimer ile bağlantılı ‘amiloid beta protein’ seviyelerinin az uyuyanlarda en yüksek düzeyde olduğunu gösterdi. Yine aynı çalışma fazla uyuyanların da normal amiloid beta seviyelerine sahip olmasalar da hafıza, tepki süresi ve esnek düşünme testlerinde daha düşük performans gösterdikleri ortaya çıktı. Yaşlılıkta aşırı uykunun depresyon belirtisi olabileceğini belirten araştırmacılar, hem fazla hem de az uyumanın yaşlılıkta beyin sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek en idealinin sekiz saat uyku olduğunu vurguluyorlar.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...