Uzmanlar öneriyor: Spordan sonra süt için

Düzenleyen:
Uzmanlar öneriyor: Spordan sonra süt için

SAĞLIK Haberleri

Spor sonrasında süt tüketmenin önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Neriman İnanç, "Sporcuların sağlıklı olmaları ve optimal performansa ulaşmaları için en uygun içeceklerden birisi süttür" dedi.

Ziyneti KOCABIYIK

Uzmanlar, kaybedilen vitamin ve minerallerin geri kazanılmasını ve kas dokusunun onarılıp geliştirilmesini sağladığı, içerdiği karbonhidrat sayesinde de enerjiyi yükselttiği için spor sonrasında süt tüketmenin önemli olduğunu belirtiyor. 

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç "Sütün içerisinde, süt proteini olarak bilinen Kazein ve peynir altı suyu olarak bilinen Whey bulunur. Sindirimi ve emilimi çok yavaş olan bu proteinler, kaslarda yakıt olarak kullanılan ve protein sentezinde görev alan aminoasitleri yüksek miktarda içerir. Bu nedenle sporcuların sağlıklı olmaları ve optimal performansa ulaşmaları için en uygun içeceklerden birisi süttür" dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...