Soğuk su bağırsaklara zarar

Düzenleyen:
Soğuk su bağırsaklara zarar

SAĞLIK Haberleri

Özellikle mide şikâyeti olanlar dikkat! Soğuk su sağlığınız açısından zararlı olabilir...

Ziyneti KOCABIYIK

Yaz aylarının vazgeçilmezi soğuk suyun mide ve bağırsak problemlerine yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Vedat Göral, “Normal bir insanın vücut ısısı 36 ila 37 derecedir. İçtiğimiz soğuk su ile vücudumuzun sıcaklığı arasındaki 10 ila 12 derece fark bir soruna yol açmaz. Ancak suyun soğukluğu daha çok olursa vücudumuz zarar görmeye başlayabilir. Soğuk suyu hızlı içmek, yemek borusunda kasılmalara ve rahatsızlığa yol açabilir” dedi.

Özellikle mide şikâyeti olanların soğuk su içmekten kaçınmaları gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Göral, "Gastrit ve ülser hastalığı olanlarda soğuk su içilmesi, mide asidini arttıracağı için midede aşırı gaz, kramp şeklinde ağrı, yanma ve mide rahatsızlıklarının artmasına neden olur. Ancak mide şikâyeti olmayanlarda serin su içilmesi zarar vermez, bilakis vücuttaki harareti alır ve kişi kendini daha iyi hisseder” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...