Canan Karatay, bu 3 besini 'Tüketen hasta olmaz' diyerek işaret etti

Düzenleyen:
Canan Karatay, bu 3 besini 'Tüketen hasta olmaz' diyerek işaret etti

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Canan Karatay, yaz mevsiminde hem bağışıklık için hem de hastalıklara karşı adeta şifa deposu olan 3 besini üzerine basa basa tüketin diyor. Karatay bu besinlerin ise turşu, turşu suyu ve ev yoğurdu olduğunu belirtti.

Sıcakların gelmesiyle beraber hastalıklarda da artış görülüyor hatta öyle ki azalan covid-19 vakaları bile bu dönemde tekrar hızla artmaya başladı. Hastalıklara karşı vücudun ve bağışıklığın güçlü olması gerekir. Önerileri ile sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay ise bu konuda tedbir amaçlı çok önemli 3 besinin tüketilmesi için öneride bulundu.

Dr. Karatay, bağışıklığın güçlü olmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak ev yoğurdu, ev turşusu ve turşu suyunun birebir olduğunu belirtti ve bunların bağırsaklardaki dost bakterilerin çoğaldığını vurguladı.

EV YAPIMI YOĞURT VE EV YAPIMI TURŞUNUN FAYDALARI

Karatay, turşu suyunun düzenli tüketimi ile kasların güçlenmesi sağlandığını kas arasında zaman içinde toksinler biriktiğini ve turşu suyununda bu toksinlerin atılmasına yardım olabileceğini söyledi. Karatay sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu besinler hastalıklara karşı önemli bir vazife görevi görür. Ev yoğurdu ise, yüksek miktarda probiyotik içerir. Bu bağırsak dostu bakteriler ise bağırsak duvarında bulunan ve besin emilimini sağlayan villusların yapısını koruyarak, bağırsak hareketlerini düzenler."

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...