Tüp bebek tedavisinde Avrupa'dan ilerideyiz

Düzenleyen:
Tüp bebek tedavisinde Avrupa'dan ilerideyiz

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’deki yaklaşık 120 bin tüp bebek tedavisinin önemli bir bölümü yabancı hastalara uygulanıyor. Başarı oranı hastaya göre değişmekle birlikte yüzde 70’e kadar yükselebiliyor.

Ziyneti KOCABIYIK

Türkiye’de 90’lı yıllarda ilk tüp bebek uygulamalarını başlatan hekimlerden biri olan TAJEV- Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü "Geçen 30 yıla yakın süre sonunda ülkemizde yardımcı üreme teknikleri ve kısırlık tedavilerinde geldiğimiz nokta ve başarı oranlarımız pek çok Avrupa ülkesinin üzerinde. Başarı oranı hastanın yaşı ve diğer faktörlere bağlı olarak yüzde 30’dan 70’e kadar çıkabiliyor" dedi.

Türkiye’de yılda 110 ile 120 bin civarında tüp bebek uygulamasının yapıldığını belirten Prof. Dr. Ünlü, sağlık turizmi içinde tüp bebek hastalarının önemli bir yer tuttuğuna işaret ederek "90’lı yıllarda özellikle ciddi erkek kısırlığı durumunda çok az şey yapabiliyorduk. Bu yüzden hastalarımızın çoğunu Avrupa ülkelerine gönderiyorduk. Hatta Belçika’daki bazı tüp bebek merkezleri büyük şehirlerimizde toplantılar düzenliyor ve ülkemizden hasta topluyordu. Günümüzde bu tablo tamamen tersine döndü. Türkiye’den artık neredeyse hiç bir hasta kısırlık tedavisi için yurtdışına gitmiyor. Tam tersi Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan pek çok infertil hasta Türkiye’deki başarılı tüp bebek merkezlerine geliyor" açıklamasını yaptı. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...