Canan Karatay ‘en kötü hastalık’ diyerek uyardı: Türkiye'nin %80’inde var ancak herkes söylemekten utanıyor

Düzenleyen:
Canan Karatay ‘en kötü hastalık’ diyerek uyardı: Türkiye'nin %80’inde var ancak herkes söylemekten utanıyor

SAĞLIK Haberleri

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ezber bozan açıklamalarıyla gündemden düşmüyor. Ünlü profesör YouTube’da katıldığı bir programda yine sağlık alanındaki tavsiyeleriyle dikkat çekti. Karatay, Türkiye’de kendisine gelen hastaların söylemekten utandığı hastalığın ‘kabızlık’ olduğunu açıkladı ve kabız olan kişilere bağırsakları çalıştırmak için tavsiyelerde bulundu. İşte Canan Karatay’dan öneriler…

Prof. Dr. Canan Karatay, İlkay Buharalı’nın Youtube’daki kanalına konuk oldu. Sağlıklı yaşam hakkında önerilerde bulunan Karatay, Türkiye’de çoğu kişinin mustarip olduğu hastalığın kabızlık olduğunu belirterek “Türkiye’nin yüzde 80’i kabız ve insanlar kabız olduğunu söylemiyor, utanıyor, saklıyorlar. Bana gelen hastalar ben sorduğum zaman belirtiyor. Oysa kabızlık en kötü hastalık. Her şeyin temelinde kabızlık yatıyor” dedi. Kabız olan kişilere tavsiyeler sunan Karatay, bağırsak sağlığı için önemli bilgiler verdi. İşte ünlü profesörden altın değerinde tavsiyeler…

- Bağırsaklarımızda dost ve dost olmayan bakteriler bulunuyor. Deterjanlar, kullandığımız her türlü ilaçlar (antibiyotikler ve antidepresanlar da dahil) ve şeker bağırsaklardaki dost bakterileri yok ediyor. Dost bakteriler yok olunca hastalık yapan bakteriler de çoğalıyor. Dost bakterilerin görevleri çok önemli.

- Dost bakteriler vücudumuzda ‘seratonin’ adı verilen mutluluk hormonunu bağırsaklarda üretiyor. Yani mutluluğumuz bağırsaklarımızda! Bağırsaklarda üretilen seratonin beynimize gidiyor ve o şekilde kullanılıyor. Yeni nesil antidepresanlar beyinde seratoninin azalmaması ve tekrar kullanılması için veriliyor. Az olan şey bitse ne olur, bitmese ne olur? Seratoninin bitmemesi lazım, onu da üreten bağırsaklarımız…

- Bağırsak florasını bozmamamız gerekiyor. Bağırsakların florasını bozan deterjanlardan, ilaçlardan, dezentektandan, şekerden uzak durmamız lazım.

- Ev yoğurdu, ev turşusu, sirke, tarhana, kelle paça ve dahası… Bunlarda canlı bakteri var ve hepsi doğal probiyotik. Bu besinleri bol bol tüketmemiz lazım. Yapay olan probiyotikler ısıl işlem gördüğü için doğal değil ve kullanılmamalıdır. Tablet olarak satılan probiyotiklere boşu boşuna para harcamayın. Onun için probiyotikleri doğal besinlerden almalıyız.

- Vücudun ihtiyacı olmayan gıdalar vücuda girdiği zaman gaz, şişkinlik ve kabız yapar. Kabızlık şikayeti çekenler kahve ve zeytinyağı içmeli. Bağırsakların iyi çalışması için bu iki besin çok faydalı. Su içmek ve lifli gıdaları tüketmek de kabızlığı gidermek için önemli.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...