Soğuk havada, ilk gözler alarm veriyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Soğuk havada, ilk gözler alarm veriyor!

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Soğuk ve kuru havanın göz sağlığını olumsuz etkilediğini söyleyen Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, mevsim değişimleriyle birlikte hava koşullarına bağlı olarak gözlerde kuruluk ve alerji şikâyetlerinin arttığını söyledi. 

Doç. Dr. Asena, göz kuruluğundan kaynaklanan batma, yanma, yorgunluk, aniden sulanma gibi şikayetlerle başvuran hastalar için suni gözyaşı, gözyaşı ritmini artırıcı damlalar ve göz yaşı kanallarına tıkaç koyma yöntemlerinden oluşan bir tedavi uygulandığı bilgisini verdi.

SİVİLCE İLAÇLARI DA KURULUK RİSKİNİ ARTTIRIYOR

Göz kuruluğunun yalnızca mevsime bağlı olarak ortaya çıkmadığını hatırlatan Doç. Dr. Asena “Vücut kaynaklı etkenler, bilgisayar başında ofis ortamında uzun saatler geçirmenin yanı sıra; romatizmal hastalıklar, tiroit bazlı ilaçlar ve gençlerin kullandığı bazısı sivilce ilaçları da kuruluk seviyesini artırabiliyor” diye konuştu.

GÖZ KURULUĞUNUN BELİRTİLERİ

- Gözlerde batma ve yanma hissi
- Göze yabancı cisim, kum kaçmış hissi
- Gözlerde kızarıklık
- Göz kapaklarında yapışıklık
- Varsa kontakt lens takarken zorlanma
- Gece görüşünde zorlanma ve ışık hassasiyeti
- Özellikle araç kullanımında zorlanma
- Göz ağrısı
- Gözlerde yorgunluk
- Gözlerde bulanıklık ya da görme kaybı

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...