Yeni pandemi mi geliyor? Omicron varyantı:JN.1 nasıl bulaşır? JN1 varyantın belirtileri neler?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yeni pandemi mi geliyor? Omicron varyantı:JN.1 nasıl bulaşır? JN1 varyantın belirtileri neler?

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Koronavirüsün son varyantı omicron yeni bir varyantla ortaya çıktı. JN1 olarak geçen bu varyant paniğe neden oldu! Peki, Omicron varyantı:JN1 nasıl bulaşır? JN1 varyantın belirtileri neler?

Çin'den tüm dünyaya 2019 yılında yayılan küresel pandemiye neden olan koronavirüsün omicron varyantı JN1 varyantına neden oldu. Dünya Sağlık Örgütünün de uyarı da bulunduğu JN1 varyantı hızla yyaılmaya devam ediyor. Acil servisleri doldurup taşıran bu varyant akıllara pandeminin gelip gelmeyeceğini getirdi. İşte JN1 varyantına dair merak edilenler...

YENİ PANDEMİ Mİ GELİYOR? OMİCRONUN VARYANTI JN1 NASIL BULAŞIR?

Uzmanlarda Dünya sağlık örgütü de pandemiye dair yeni bir açıklama yapmadı. Ancak JN1 varyantı hızla ülkelerde görülmeye başladı. Adeta hastaneleri dolduran varyant Influeza ile beraber ilerliyor. Özellikle çocuklarda dah sık görülen bu varyant bağışıklık sistemini ele geçiriyor. Yüksek ateşlenme ile başlayan JN1 hava yolu ve temasla insandan insana geçiyor. Uzmanlar özellikle hastanelere giderken maske ve mesafe konusunda vatandaşları uyardı. Son olarak Pirolo varyantıyla Eylül ayında yüzyüze gelen vatandaşlar soğuk havalarda artan virüsler nedeniyle daha hızlı hastalanmaya başladı. 

Yeni pandemi mi geliyor? Omicron varyantı:JN.1 nasıl bulaşır? JN1 varyantın belirtileri neler?

JN1 VARYANTININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Halsizlik 

Burun tıkanıklığı 

Şiddetli baş ağrısı 

Mide bulantısı 

Aniden yükselen gece ateşleri 

Boğazda kuruluk kaşıntıya bağlı öksürük 

Kemik ve eklem ağrıları gibi belirtilerle kendini gösterir. 3 gün sonrasında bu belirtiler daha da şiddetlenir. Gözlerde kızarıklık kaşınmda varyantın şiddetini kanıtlar. 

 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...