MHP'li İsmet Büyükataman: Kılıçdaroğlu, Apo'yu çıkaracak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
MHP'li İsmet Büyükataman: Kılıçdaroğlu, Apo'yu çıkaracak

Seçim 2023 Haberleri

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 6'lı Masa'nın bazı taahhütler karşılığında HDP ile anlaştığını iddia etti. Büyükataman " Apo'yu çıkaracaklar, Özerlik verecekler. Anayasa'dan Türklük maddesini kaldıracaklar" dedi.

MHP Genel Sekreteri ve Bursa 1. Bölge Milletvekili adayı İsmet Büyükataman, Osmangazi ilçesinde vatandaşlara seslendi. Büyükataman konuşmasında muhalefeti hedef aldı.

“BÜYÜKELÇİLERLE NEYİN PAZARLIĞINI YAPTINIZ?”

2022 yılında ocak ile nisan ayında başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinin 33 defa yabancı büyükelçiliklerle bir araya geldiğini belirten İsmet Büyükataman “Türkiye Cumhuriyeti’nin teamüllerine göre yabancı büyükelçiyle bir görüşme yapmanı halinde bunu resmi tutanağa bağlamak ve bir nüshasını da Dışişleri Bakanlığına iletmek mecburiyetimdesiniz. Ancak bugüne kadar yapılan bu toplantılarla alakalı paylaşılan remi bir bilgi olmadı. Dört ayda yabancı büyükelçilerle 33 defa görüştünüz. Neyi konuştunuz, neyin pazarlığını yaptınız? Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine dair hangi taahhütlerde bulundunuz? Bizim aklımızla kimse alay etmesin. Bu necip millet her zamanki gibi kararını en sağlıklı şekilde yine kendisi verecek. Bunların hesaplarını başlarına geçireceğiz” dedi.

"APO İÇİN GENEL AF ÇIKARACAKLAR, ÖZERKLİK VERECEKLER"

Millet İttifakı’nın HDP ile ortak hareket ettiğini ifade eden Büyükataman, şu iddialarda bulundu: Düne kadar kapalı kapılar ardında, masanın altında muhafaza etmeye çalıştıkları PKK terör örgütünün siyasi temsilcileriyle bugün aleni şekilde yol yürüyorlar. Bunu gizlemiyorlar. HDP neyin karşılığında cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını ifade etti? 11 maddelik bir mutabakat metni dillendiriliyor. Kemal Kılıçdaroğlu bugüne kadar yapılan görüşmelerde vardıkları mutabakat ile ilgili aziz milletimize tek bir kelam etmedi. Ama imza altına aldıkları metinin taraflarından PKK’nın siyasi uzantısının temsilcileri ‘Yeter artık, kapalı kapılar ardında ne konuştuysak bize nelerin sözünü verdiyseniz çıkın bu millete anlatın’ demeye başladı. Yerel yönetimlere özerklik şartı taahhütlünde bulundular. Apo’yu (Abdullah Öcalan) özgürleştireceklerine dair teminat verdiler. Genel af çıkaracaklarını söylediler. Anayasa’dan Türklük maddesini çıkaracaklarına dair teminat ortaya koydular. Kim ne yaparsa yapsın, hangi pazarlık içerisinde bulunursa bulunsun, bu millet sahipsiz değil. 

(İHA)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...