Muharrem İnce sessizliğini bozdu: Seçim sonrası ilk açıklama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Muharrem İnce sessizliğini bozdu: Seçim sonrası ilk açıklama

Seçim 2023 Haberleri

14 Mayıs seçimlerine 2 gün kala ‘montaj ve sahte belge’ iddiaları nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Adaylığından çekilen Memleket partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sessizliğini bozdu. FETÖ'nün kumpasına uğradığını söyleyen İnce, adaylıktan çekilmesinin ve seçim sonuçlarının ardından ilk açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı.

Türkiye dün sandık başına giderek 28. Dönem Milletvekillerini ve Cumhurbaşkanını seçmek üzere oy kullandı. Nefeslerin tutulduğu oy sayımında Cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan % 49,5, Kemal Kılıçdaroğlu %44,9 veSinan Oğan %5,2 oy alınca seçim ikinci tura kaldı.

Cumhurbaşkanlığı için iki ay önce adaylığını duyuran Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ise seçime iki gün kala FETÖ'nün kumpasına ve iftirasına uğradığını söyleyerek hakkındaki iddialar nedeniyle seçimden çekildiğini duyurdu. 

MECLİS'E GİREMEDİLER

YSK ise yarıştan çekilen İnce'nin oylarının geçerli sayılacağını duyurmuştu. Sandıkta 238 bin 690 oy alan Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 0,43'de kaldı. Memleket Partisi'nin oy oranı da 0,92 olunca, İnce'nin partisi milletvekili çıkaramadı. 

'UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN'

Seçime kadar sessizliğini koruyan İnce, bugün sosyal medya hesabından ilk mesajını paylaştı. 

Destekçilerine seslenen İnce, "Gençler, evlatlarım, biz 'Umutsuz durumlar yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan gidenleriz. Kendinizi üzmeyin, asla umutsuzluğa kapılmayın. Umut her zaman vardır." ifadelerini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...