Muhtarlık seçimi ne zaman 2023? Köy muhtarlık seçimleri kaç yılda bir yapılır?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Muhtarlık seçimi ne zaman 2023? Köy muhtarlık seçimleri kaç yılda bir yapılır?

Seçim 2023 Haberleri

2023 seçimlerine kısa bir süre kalırken bir yandan da “Muhtarlık seçimi ne zaman 2023? Köy muhtarlık seçimleri kaç yılda bir yapılır?” gibi sorular sıkça araştırılıyor. Yerel seçimlerle eş zamanlı olarak yapılan muhtarlık seçimleri beş yılda bir seçim yapılmaktadır. Peki, Muhtarlık seçimi ne zaman 2023? Köy muhtarlık seçimleri kaç yılda bir yapılır?

2023 seçimlerinin ardından gözler yerel seçimlere çevrilecek. Yerel seçimlerde belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri vatandaşların oylarıyla belirlenecek. Bu nedenle “Muhtarlık seçimi ne zaman 2023? Köy muhtarlık seçimleri kaç yılda bir yapılır?” gibi sorular şimdiden merak ediliyor. 2024 yılında yapılması planlanan yerel seçimlerde muhtarlık seçimleri de yapılacak. Peki, Muhtarlık seçimi ne zaman 2023? Köy muhtarlık seçimleri kaç yılda bir yapılır?

Muhtarlık seçimi ne zaman 2023? Köy muhtarlık seçimleri kaç yılda bir yapılır?

MUHTARLIK SEÇİMİ NE ZAMAN 2023?

En son gerçekleşen yerel seçimler 31 Mart 2019 yılında gerçekleşmiştir. Ülkemizde gelecek yerel seçimler 2024 yılında yapılması planlanıyor. Yerel seçimlerde belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirleniyor.

KÖY MUHTARLIK SEÇİMLERİ KAÇ YILDA BİR YAPILIR?

Türkiye'de yasalara göre beş yılda bir seçim yapılmaktadır.

TÜRKİYE YEREL SEÇİMLERİ KAÇ YILDA BİR YAPILIYOR?

Yerel seçimler ülkemizde beş yılda bir gerçekleştiriliyor. Ülkemizde en son 2019'da yerel seçim gerçekleştirilmiştir. Bu da bir sonraki seçimin 2024 yılında yapılacağı anlamına geliyor. Yerel seçimlerde de tıpkı genel seçimlerde veya referandumlarda olduğu gibi okullarda sandıklar kurulur ve oy kullanma hakkı tanınmış her vatandaş kendisine özel olarak basılmış oy pusulası aracılığıyla oyunu kullanır.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...