Numan Kurtulmuş açıkladı: Karadeniz ve Gabar'dan sonra yeni müjde geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Numan Kurtulmuş açıkladı: Karadeniz ve Gabar'dan sonra yeni müjde geliyor

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir hafta kala AK Partili Numan Kurtulmuş'tan dikkat çeken açıklama geldi. Kurtulmuş, Gabar'da bulunan petrol ve Karadeniz'de bulunan doğalgazın ardından yeni müjdeler açıklayacaklarını duyurdu.

28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turuna sadece bir hafta kaldı. İlk turda yüzde 49.32 oy alan Recep Tayyip Erdoğan ile yüzde 45.01 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir tercih yapacak olan seçmenler, sandığa akın edecek. Ülkenin geleceğini belirleyecek olan kritik gün öncesi siyasi isimlerden önemli açıklamalar peş peşe geliyor.

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan bir programda seçim gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, seçimlerde ikinci turun heyecanla devam edeceğini, Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'a oy veren kitlenin de iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi.

"OĞAN'A OY VEREN KİTLE İYİ ANALİZ EDİLMELİ"

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; seçmenin ilk turda Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'na oy vermeyip alternatif arayışına girdiğini, bunun sonucunda da Oğan'a yöneldiğini belirten Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"5.2 fevkalade büyük bir oy oranı. Her şeyden evvel tebrik etmek gerekir. Oy veren kitlenin de iyi analiz edilmesi gerekiyor. Bu kitlenin genel özelliği; biraz protest ama ağırlıklı olarak milliyetçi, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünden yana olan, Türkiye'de terör örgütleriyle mücadelenin devam etmesi gerektiğine inanan, PKK'ya PKK'nın gölgesinde olan siyasi gruplara karşı bir tavrı olan bir seçmen kitlesi."

Kurtulmuş, "Dolayısıyla Sinan Beyin, Ümit Beyin tabii ki kişisel tercihlerinin de partilerinin tercihlerinin de burada katkısı olacaktır ama nihayetinde seçmen kitlesinin özelliğinin başında gelen şey, bir protest milliyetçilik ve bununla birlikte de HDP karşıtlığı, PKK karşıtlığının öne çıktığını görüyoruz" diye konuştu.

PKK VE HDP'YLE DİRSEK TEMASI GÖRÜNÜYOR

"Bu kime avantaj sağlıyor?" sorusu üzerine, Kurtulmuş, "Bu, hiç şüphesiz Cumhurbaşkanı'mıza, Cumhur İttifakı'na bir avantaj sağlar. Çünkü karşı tarafın başından itibaren PKK'yla da HDP'yle de bir şekilde dirsek teması görünüyor. Bunu bir niyet okuma olarak söylemiyoruz. İkinci turun hemen başında Kandil'den terör baronlarından 'Biz burada da Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz' açıklaması gelmedi mi?" cevabını verdi.

İkinci turda Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasındaki oy farkının daha da açılacağı bir sonuç çıkacağını belirten Kurtulmuş, HDP'li aktörlerin, mecliste dahi, "Bu sıralarda bizim sayemizde oturuyorsunuz, bir de bizi yok sayıyorsunuz" dediklerini kaydetti.

YENİ 'MÜJDE' MESAJI

Yeni müjde mesajı veren Kurtulmuş, "Karadeniz doğal gazı ve Gabar'daki petrolün bulunması gibi önümüzdeki dönemlerde yeni müjdeler gelecek" ifadelerini kullandı.

"'MİLLİYETÇİYİZ' MESAJI VERMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Numan Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun açıklama yaptığı videoya dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Hazırlanmış bir mizansen. Orada o bayrakların tesadüfen olduğunu sanmak herhalde saflıktır. Bir mizansen oluşturulmuş ve bu mizansen içerisinde 'Bakın biz de milliyetçiyiz' demeye çalışıyorlar. Hem 'Yeni milliyetçi seçmenlerin oyunu alabilir miyiz?' diye bakıyorlar hem de CHP'nin içerisinde samimi, gerçekten vatansever olan, Kemalist, Atatürkçü olarak kendini tanımlayan kitleye 'Hiç merak etmeyin biz aslında milliyetçiyiz' mesajı vermeye çalışıyorlar.

Kusura bakmasınlar bu milleti saf yerine koymak doğru değildir. CHP'nin geleneksel yanılgısıdır. Bundan böyle yanıldıklarını 28 Mayıs akşamı inşallah görürler."

"BÜTÜN TÜRKİYE'NİN PARTİSİ OLABİLEN BİR PARTİ"

Kurtulmuş, Cumhur İttifakı'nın, temel ilkeler noktasında anlaşmış bir ittifak olduğunu belirtti ve terörle mücadele, Türkiye'nin tam bağımsız bir ülke olarak ilerleme politikaları gibi ortak birtakım noktalarda birleşildiğini ifade etti.

AK Parti'nin Türkiye'de yeni bir siyasal merkez inşa ettiğini dile getiren Kurtulmuş, "Yerli, milli, reformcu, demokrat ve kuşatıcı herkese söz söyleyebilen bütün kitleye hitap edebilen, bütün Türkiye'nin partisi olabilen bir parti" ifadelerini kullandı.  (Kaynak: Haber7, Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...