Kötü başladık ama sen geri dönersin

Kötü başladık ama sen geri dönersin

SPOR Haberleri

Ay yıldızlı ekibimiz şaşırtıcı derecede tutuk oynadığı maçta Merih'in kendi kalesine golüyle geri düştü. Immobile ve Insigne yaramıza tuz biber ekti. Ama henüz bitti demedik.

UĞUR AKTAN

A Millî Futbol Takımı'mız EURO 2016'nın ardından katıldığı ilk uluslarası turnuvanın açılış maçında organizasyonun ev sahiplerinden İtalya'ya Roma'da 3-0 mağlup oldu. İlk 11'deki dokuz oyuncunun Türkiye dışında forma giydiği ay yıldızlı takımımız turnuvanın favorileri arasında gösterilen güçlü rakibi karşısında oldukça tutuktu.

İkinci yarı dağıldık
Maçın ilk yarısında İtalya'nın baskısına iyi direnen Şenol Güneş'in öğrencileri devre arasına 0-0'lık skorla girse de ikinci yarıda artan İtalya baskısı 53'te golü getirdi. Merih Demiral'ın sağ kanattan gelişen atakta tehlikeyi uzaklaştırmak isterken yaptığı ters vuruş topu kalemizde görmemize neden oldu ve İtalya bu golle öne geçti: 1-0.

İkinci golle düştük
66'da yine sağ kanattan gelişen İtalya atağında Uğurcan çekilen ilk şutu kurtarsa da topu bir anda önünde bulan Ciro Immobile farkı ikiye çıkardı: 2-0. 79'da Uğurcan'ın kısa düşen pasıyla bir anda ceza sahamıza sokulan İtalya'da son vuruş Napoli'nin yıldızı Lorenzo Insigne'den geldi ve millî takımımız turnuvaya şok bir yenilgiyle başladı: 3-0.

İki maçı alacağız
İtalya’ya 3-0 yenilen millî takımda oyuncular çok üzgündü. Umut Meraş “İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Herkesten özür diliyoruz” derken “Önümüzde iki maç var, buralara kadar biz geldik. İnşallah çok iyi çalışıp iki maçı kazanarak gruptan çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Farklı olacak
Takımın forvet oyuncularından Kenan Karaman ise “İlk yarı skoru tuttuk. İtalya gerçekten çok etkili bir takım. Taktiksel olarak üst düzeyde. İlk yarıda çok zorlandık. İkinci yarı golden sonra dağıldık. Ancak henüz hiçbir şey bitmedi daha. Diğer iki maç çok daha farklı olacak” diye konuştu.

ABDÜLKADİR, KEREM, RIDVAN
Üç genç dışarıda

∂ A Millî Takım'da 23 kişilik maç kadrosuna alınmayacak üç oyuncu merak ediliyordu. Teknik Direktör Şenol Güneş, Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoğlu ve Rıdvan Yılmaz'ı maç kadrosunun dışında tuttu. Üç oyuncu karşılaşmayı tribünden izledi.

MAÇIN ADAMI SPINAZZOLA
Sakin kaldık, kazandık

∂ Maçın adamı seçilen Leonardo Spinazzola, "Sakin yola çıktık. Sonuç da gösteriyor ki iyi bir başlangıç yaptık. Bu sakinliğimizi tüm şampiyona boyunca korumak istiyoruz. İkinci yarıda biraz daha sabırlı ve dirençli oyun oynadık. Kazanmayı hak ettik" dedi.

RÜŞTÜ’DEN DEVRALDI
Burak rekor kırdı

∂ Maça kaptan çıkan Burak Yılmaz, Rüştü Reçber’in rekorunu kırdı. 35 yaş 331 günle maça çıkan Burak, Reçber'i (35 yaş 46 gün) geride bırakarak Türkiye formasıyla Dünya Kupası ya da Avrupa Şampiyonası'nda maça çıkan en yaşlı oyuncu oldu.

İLERİ ÇIKIN DEDİ AMA
Güneş çıldırdı

∂ A Milli Takım'ın daha önce sık sık uyguladığı orta sahadaki yoğun pres anlayışı dünkü maçın ilk 15 dakikasında çalıştı. Sonrasında şaşırtıcı şekilde geri çekilen oyuncular Şenol Güneş'i kızdırdı. Tecrübeli hoca sık sık futbolcularına seslenerek öne çıkmalarını istedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...