Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eray Şamdan Tokyo'da gümüş madalya kazandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Eray Şamdan Tokyo'da gümüş madalya kazandı

SPOR Haberleri  / İHA

Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Karate erkekler kumite 67 kilo finalinde milli sporcu Eray Şamdan, Fransız rakibi Steven da Costa'ya 5-0 mağlup oldu ve gümüş madalya kazandı. Eray olimpiyatlara ilk kez dahil olan karatede Türkiye'ye ilk madalyayı getirdi.

Tokyo Olimpiyat Oyunları karate erkekler kumitede Türkiye'yi temsil eden milli sporcu Eray Şamdan, final maçında Fransız rakibi Steven da Costa ile karşılaştı. Rakibine 5-0 yenilen Eray gümüş madalya kazandı ve olimpiyatlara ilk kez dahil olan karatedeki ilk madalyanın sahibi oldu.

Milli karateci, A Grubu ilk karşılaşmasında Azerbaycan’dan Firdovsi Farzaliyev’i 7-1 yenerken, ikinci maçında Kazakistan’dan Darkhan Assadilov’a 6-2 yenildi. Eray, üçüncü mücadelesinde ise Mısır’dan Ali Elsawy’i 4-1 mağlup etmişti. Dördüncü müsabakada Japonya’dan Naoto Sago’yu 2-1 yenen Şamdan, 6 puanla grubunu ikinci sırada bitirdi ve yarı finale yükseldi.

Milli sporcu, yarı finalde ise karşılaştığı Ürdünlü rakibi Abdel Rahman Almasatfa'yı 2-0'la geçerek finale çıktı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...