Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere'ye şok misilleme

Düzenleyen:
İngiltere'ye şok misilleme

SPOR Haberleri

İngiltere'nin kırmızı listeye aldığı ülke futbolcularını, milli maçlara yollamama kararının ardından Brezilya'da benzer bir adım atınca, Premier Lig'de 5 kulüp ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde Brezilyalı futbolcularını oynatamayacak duruma geldi.

İngiltere, ülkelere yaptığı renk listleri bağlamında gerçekleştirdiği kısıtlamlarla oldukça eleştirildi. Çokça eleştirilen bu kararlardan biri de; Premier Lig'de oynayan ve ülkeleri kırmızı listede olan futbolcuların milli maçlara gitmesine izin verilmemesi oldu. Bu hareket üzerine misilleme yapan Brezilya, FIFA'nın yolunu tutarak Brezilyalı futbolcuların İngiltere'deki lig ve şampiyonlar ligi maçlarına katılmalarını engelledi.

5 KLÜBE BREZİLYA'DAN ŞOK

Brezilya Futbol Federasyonu, Premier Lig takımlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamaları nedeniyle İngiltere'nin "kırmızı liste"sinde yer alan ülkelerin futbolcularına milli takıma gitme izni vermemesini farklı bir boyuta taşıdı.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, ulusal federasyonun talep etmesi halinde futbolcuya beş günlük kısıtlama getiren kural için FIFA'ya başvuran Brezilya Futbol Federasyonu, 8 oyuncunun 10-14 Eylül tarihlerinde Premier Lig takımlarının kadrosunda yer almasının önüne geçti.

Bu başvuru sonrasında Liverpool'da Alisson, Fabinho, Firmino, Manchester City'de Ederson ve Gabriel Jesus, Chelsea'de Thiago Silva, Leeds United'da Raphinha, Manchester United'da Fred, takımlarının bu hafta sonu Premier Lig, salı günü de Şampiyonlar Ligi maçlarında forma giyemeyecek.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...