NBA tarihinin en pahalı basketbolcusu Nikola Jokic! Denver Nuggets'tan rekor sözleşme...

Düzenleyen:
NBA tarihinin en pahalı basketbolcusu Nikola Jokic! Denver Nuggets'tan rekor sözleşme...

SPOR Haberleri

Denver Nuggets'ın Sırp yıldızı Nikola Jokic, NBA tarihinin en yüksek sözleşmesine imza attı. 2.11'lik pivot 5 yıllık yeni sözleşmesinden toplam 264 milyon dolar kazanacak. NBA'nin en değerli oyuncusu (MVP) konumundaki 27 yaşındaki basketbolcu bir Avrupalı olarak Amerika'da tarih yazıyor...

2014 NBA draftında 2. tur 41. sıradan seçilen ve kimsenin bir süper yıldız olmasını beklemediği Jokic, bir süredir serbest oyuncu statüsündeydi.

Çok sayıda teklif alan Sırp yıldız, Denver Nuggets'ın dev teklifini geri çeviremedi. Üst üste iki kez MVP seçilen yıldız oyuncu, NBA tarihine geçen bir anlaşmaya imza attı.

GEÇEN SEZON 19 KEZ TRİPLE-DOUBLE YAPTI

The Athletic'in haberine göre, süpermaksimum kontratla  264 milyon Dolar karşılığında Denver ile 5 yıllık yeni sözleşme imzaladı. Nikola Jokic ayrıca sözleşmesinin 5. yılında ise 60 milyon Dolarlık bir oyuncu opsiyonuna sahip olacak.

Bu anlaşma NBA tarihinin en pahalı sözleşmesi olarak da tarihe geçti.Bu sezon 19 triple-double'a imza atan 27 yaşındaki oyuncu,  27.1 sayı, 13.8 ribaund ve 7.9 asist ve 1.5 top çalma ortalamaları yakaladı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...