Simona Halep doping kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 4 yıl men cezası aldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA / Haber Merkezi
- Güncelleme:
Simona Halep doping kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 4 yıl men cezası aldı

SPOR Haberleri  / İHA / Haber Merkezi

2022 ABD Açık sırasında doping testi pozitif çıkan Dünya eski 1 numarası Rumen tenisçi Simona Halep, doping kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 4 yıl men cezası aldı. 31 yaşındaki raket, geçici olarak spordan men cezası almıştı. Kortlarda 1 yıldır uzak kalan Halep sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada mücadeleye devam edeceğini vurguladı.

2018 Fransa Açık ve 2019 Wimbledon şampiyonu Rumen tenisçi Simona Halep, doping kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 4 yıl men cezasına çarptırıldı.

Uluslararası Teniste Dürüstlük Birimi (ITIA), geçen yıl ABD Açık'ta yasaklı kan güçlendirici 'roxadustat' testinin pozitif çıkmasının ardından Ekim 2022'den bu yana geçici men cezası bulunan Rumen tenisçiyle ilgili kararı duyurdu.

ITIA'dan yapılan açıklamada, kariyerinde iki grand slam şampiyonluğu bulunan dünya eski 1 numarası 31 yaşındaki tenisçinin, 4 yıl men cezası aldığı belirtildi. Rumen tenisçinin, alınan karara itiraz hakkı bulunuyor.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1701629153555194354

B NUMUNESİNDEN DE ÇIKTI

Eski dünya 1 numarasının "B" numunesini analiz ettirme hakkını kullandığı ve bu numunede de "roxadustat" bulunduğu vurgulandı.

31 yaşındaki Halep, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, hayatının en büyük şokunu yaşadığını belirterek, "Bugün hayatımın en zor maçı başlıyor. Gerçek için mücadele. Kariyerim boyunca hile yapma fikri bir kez bile aklımdan geçmedi. Bu, tüm değerlerime aykırı. Mesele şampiyonluklar ya da para değil, onurla ve tenisle aramda 25 yılda geliştirdiğim sevgi hikayesiyle ilgili." ifadelerini kullanmıştı.

BURUN AMELİYATI OLMUŞTU

2018'te Fransa Açık, 2019'da da Wimbledon şampiyonluğuna ulaşan Halep, "roxadustat" maddesinin çok düşük miktarda pozitif çıktığını ve sonuna kadar mücadele edeceğini söylemişti.

Halep, eylül ayında yaptığı açıklamada, daha rahat nefes alabilmek için burnundan operasyon geçireceğini ve sezonu kapadığını duyurmuştu.

Simona Halep doping kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 4 yıl men cezası aldı

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA / Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...