TFF yeni yabancı kuralını açıkladı! Galatasaraylı Yusuf Demir Türk sayılacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TFF yeni yabancı kuralını açıkladı! Galatasaraylı Yusuf Demir Türk sayılacak

SPOR Haberleri

Son dakika haberleri... Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezonda uygulanacak olan yabancı oyuncu sınırında güncelleme yaptı.

TFF, kulüplerin A Takım listesine yazılan 14 yabancı futbolcuya ilaveten; Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile sözleşme imzalayabileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili TFF'den yapılan açıklama şöyle:

"Kulüpler, A Takım listesine yazılan 14 yabancı futbolcuya ilaveten; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu ve Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk Vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile de transfer ve tescil dönemleri içerisinde sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek A Takım Listesine yazabilirler."

Geçen sezon Galatasaray'a transfer olan ama Avusturya Milli Takım'da oynayan Yusuf Demir, yabancı statüsünde sayılıyordu. Yeni karara göre genç yıldız Türk sayılacak ve +1 kontenjana dahil olacak.

İŞTE O MADDE

TFF yeni yabancı kuralını açıkladı! Galatasaraylı Yusuf Demir Türk sayılacak

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...